Pasual Jimenez már másodikgenerációs kávétermelő Buena Vista hosszú, családi történetében. Pascual egyébként egy helyi speciális, maya bizottság vezetője, ami a környék maya lakosait fogja össze. A helyi lakosok mind tisztelik őt bölcsessége miatt.
A farmot fiával és menyével együtt művelik. A cseresznyéket szüret idején kézzel szedik, és kézi magozó segítségével eltávolítják a gyümölcshúst. A kávét szárazon nagyjából 40 órán át fermentálják, mielőtt tiszta vízzel átmosnák az osztályozó csatornákon. Ez után a parchmentben maradt kávét kiterítik száradni.
Az első két napban nagyon vékony rétegben kerülnek a betonra, sűrű átforgatás mellett – így biztosítva
az egyenletes száradást. A második nap után összébb húzzák a rétegeket, hogy lassítsák a száradás ütemét.
8-10 nap múlva a parchment a kívánt mértékig kiszárad, és juta zsákokban elindul a huehuetenangói feldolgozó üzembe, ahol 3 hónap pihenést követően kerül exportra.