+36 70 578 8141      info@kaveverzum.hu     |     Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól

Zöld tea

Frissítő zöld teák testnek és léleknek!

A zöld tea koffeintartalmának köszönhetően élénkítő hatással bír, ami jó hatással van hangulatunkra és élénkíti az agyi funckiókat. Antioxidáns tartalma mellett javítja az anyagcserét, ezáltal zsírégető hatással bír, valamint csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek és a fertőzések kockázatát. 

Elkészítése: 80-85 °C-os vízben 2-4 percig érdemes lefedve áztatni majd leszűrni. 4-6 alkalommal lehet felönteni.

7 termék 1 7
KávéVerzum ajándékutalvány
Szállítási idő:
2-5 Munkanap
5 000 Ft

A tea az egész világon igazán népszerű italnak számít, az egyik legismertebb változata a zöld tea, amely igazán népszerű, köszönhetően az ízének és egészségre gyakorolt előnyös hatásainak.

A zöld tea fogyasztása évezredekre nyúlik vissza, azonban mára már kutatásokkal is alátámasztottak egészségre gyakorolt hatásai ennek a nagyszerű italnak, hiszen az energiaszint mellett az egészségre is kedvező hatással van. 

 

A zöld tea élettani hatásai

A zöld tea egészségre gyakorolt hatásáért a katekin a felelős, amely a tealevél szárazanyag tartalmának nagy részét alkotja, amely erős antioxidánsokat tartalmaz.

Erős antioxidáns hatás

Hatékonyan védi a sejteket a különféle sérülésektől, valamint az esetleges káros sejtek szaporodását is képes megakadályozni. Az antioxidánsoknak köszönhetően védhetjük a szervezetünket az egyes sérülésektől, betegségektől, valamint az öregedési folyamatokat is késleltethetjük. 

Gyulladáscsökkentő hatás

A zöld tea kiváló választás lehet azok számára is, akik valamilyen gyulladásos betegséggel küzdenek. Hiszen a zöld tea antioxidáns hatásai révén gyulladáscsökkentőként is megállja a helyét.

Szívbetegségek elleni védelem

Mára már több tanulmány is készült a zöld tea szív és érrendszer egészségét védő tulajdonságáról. Általánosságban megfigyelhető, hogy a gyakori zöld tea fogyasztók körében egészségesebb szív- és érrendszer tapasztalható, valamint kisebb eséllyel alakulnak ki szív- és érrendszeri problémák.

Véráram serkentése

Számos kutató véli úgy, hogy a zöld tea véráram serkentő hatású, amelynek köszönhetően rendszeres fogyasztásával számos szívhez köthető betegség kialakulási kockázata csökkenthető. 

Zsírégető és testsúlycsökkentő hatás

A zöld tea egy természetes ital, amely alacsony kalória tartalommal rendelkezik. Egy igazi természetes energiabomba, amely jótékony hatással lehet a testzsírcsökkenésre is. A zsírcsökkenés a súlycsökkenés kulcsa, amelynek köszönhetően az izomtömeg is megőrizhető. A testzsírvesztés a krónikus betegségek kockázatát is csökkentheti. 

 

Mikróbaellenes tulajdonságok

A zöld tea bizonyítottan baktériumellenes hatásokkal is rendelkezik, így hatékonyan előzhetők meg segítségével a különféle fertőzések. A zöld tea hatékony baktérium-, vírus-, valamint gombaölő tulajdonságokkal rendelkezik.