Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól (GLS) |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Blog

Imádod a kávét és már jó ideje része a mindennapjaidnak? Mi sem tudnánk elképzelni nélküle az életet, pedig volt idő, amikor az emberek egyáltalán nem így gondoltak a kávézásra. Ahogy minden más is, ennek az italnak a minősége és fontossága is rengeteget változott az évek során. 

 

Érdekel, hogyan jutottunk el idáig? Most megtudhatod, ha elolvasod cikkünket. Vágjunk is bele!

Egy előző cikkünkben már olvashattál az afrikai, török és kolumbiai kávékultúrákról. Ha még nem tetted, mindenképp nézd meg azt is. Most azonban kalandozzunk más térségekbe, hiszen nem értük be az előző válogatással. Szinte minden nép, ország kultúrájában, hagyományaiban megtalálható ez a csodás ital,  így bőven van még miről tanulni és mit felfedezni!  

 

Utazz velünk ismét messzi tájakra és inspirálódjunk együtt a különböző hagyományokból! 

Te is a kávé szerelmese vagy és szíved szerint megmártóznál egy hatalmas kád koffeines csodába? Imádod az illatát, a színét és persze az ízét? Akkor van egy fantasztikus hírünk számodra, hiszen a kávéval ma már bőven nem csak a reggeli csészédben találkozhatsz. Pozitív tulajdonságainak hála rengeteg alternatív módon is felhasználhatod. Ha szeretnéd megtudni, milyen kreatív lehetőségek várnak rád, olvasd el blogcikkünket!

Édes, finom és még egészséged megőrzésében is segít Micimackó kedvenc eledele, a méz. Szerencsés egybeesés, hogy tökéletesen alkalmas a kávék és teák ízesítésére is! 

 

Éppen ezért, kínálatunkba becsemeptésztük ezt a mennyei finomságot, amivel nemcsak megbolondíthatod az italokat, hanem a szervezeted is támogathatod.  De hogy pontosan mire számíthatsz rendszeres fogyasztása mellett, illetve milyen termékek érhetőek el nálunk, azt megtudhatod blogcikkünkből.

Még javában benne vagyunk a hangulatos őszi időszakban, de sajnos hamarosan búcsút intünk neki. Addig is használjunk ki a szezonális ízvilágot! Hiszen aztán megint egy egész évet kell várnunk, hogy újra előkerüljenek ezek a nyalánkságok.

 

Számtalan italrecepttel van tele az internet, ami egyrészt remek lehetőséget nyújt az otthoni kísérletezésre. Másrészt viszont a nagy bőségzavarban nehéz eldönteni, hogy melyek a megbízható és igazán finom receptek. Ezért most összegyűjtöttük Neked a kihagyhatatlan őszi italok elkészítésének csínját-bínját. Ha szeretnéd megtalálni az új szezonális kedvencedet, akkor olvasd tovább blogcikkünket!

Habár minden időszaknak megvan a maga szépsége, a forró italok szempontjából nekünk az ősz a kedvencünk! A hűvös elől bemenekülve, egyedül vagy romantikusan bekuckózva, esetleg kényelmesen összegyűlve a barátokkal, családdal a legjobb eltölteni az estéket.

A kezünkben ilyenkor mindig elfér egy bögre forró ital, amit olyan jól esik szorongatni és apránként szürcsölgetni. Közben persze belemélyedünk a kedvenc filmünkbe vagy sorozatunkba, beszippant minket a könyvek világa vagy csak beszélgetünk, esetleg nézzük ahogy esik az eső.

Ezekhez a meghitt pillanatokhoz szeretnénk pár csodás italt ajánlani, egész pontosan olyan elkészítési módokat, amelyek tökéletesen idézik az őszi hangulatot. Nem utolsó sorban még jótékony hatásuk is lehet, amire kifejezetten szükség van a hideg idő beköszöntével.

Nem véletlen, hogy a víz után a legnépszerűbb ital a kávé. Bármerre kalandozol a világban, szinte biztos lehetsz benne, hogy ha törik, ha szakad, fogsz találni kávét az utad során. Az viszont már kevésbé biztos, hogy az ízvilága megegyezik a megszokott, otthonodban szürcsölgetett kávéval. Rengeteg különböző, gazdag kultúra vesz minket körül, amelyek az idő során a saját ízlésükre formálták a mennyei italt és az ahhoz társuló rituálét is. Gyere és járd be velünk a legizgalmasabb kávékultúrákat ebben a blogcikkünkben!

Hmm…  friss, zamatos kávéillat! Hát ki tudna neki ellenállni? Nem csoda, hogy akár mindennap örömmel, már-már talán túlzott élvezettel fogyasztjuk. Segít, hogy könnyebben induljon a napunk, hogy ébren maradjunk a kajakóma után is, hogy legyen egy kifogásunk beszélgetni valakivel.

Összességében bárhol és bármikor jól esik egy csésze kávé és nélküle nem is teljes egy nap. Ezért érthető, hogy amikor előjönnek különböző, ijesztő tények a mellékhatásairól, akkor sokszor inkább nem akarunk róluk tudomást venni vagy még tagadjuk is őket anélkül, hogy komolyan utánanéznénk.

Mi készen állunk rá, hogy leleplezzük a rémtörténeteket és tisztázzuk a valódi aggodalmakat! Összeszedtük a legriasztóbb és legelterjedtebb tényeket a kávéról és azt kell mondjuk, hogy jó hírünk van!

A Hario Mini Mill Slim Plus kézi kávédarálót sokan választják első őrlőjüknek kedvező ára miatt. Mindössze 10-12 ezer forint szemben egy Comandante-val ami 100 ezer környékén mozog. Ne is akarjuk egymáshoz hasonlítani a két őrlőt, mert csak különbséget találnánk köztük.

Ugyanakkor a Hario Mini Mill Slim Plus / Mini Slim PRO a legtöbb felhasználó számára elégséges, viszont van egy nagy hibája: az őrlemény inkonzisztenciája, azaz vegyesen találkozunk durva és apró őrleménydarabokkal, amelynek következtében bizonyos esetekben túloldott - keserű ízek, más esetetkben pedig alulfejlett kávét kapunk, így az eredmény bosszantó lehet.

Viszont van egy jó hírünk! Néhány egyszerű megoldással egységesebb őrlemény érhető el, ami hozzásegít a jobb végeredményhez.

Egy újabb villám ötlet amit Karácsonyig még el tudsz készíteni. Ez a fűszeres sütőtökös szirup kiváló ízesítője caffelattenak és téli teáknak egyaránt. Egyszerű recept és egy csinos üvegben még klassz kis gasztro ajándékis lehet belőle.

Gyorsan elkészíthető Ír-kávés krémlikőr receptet hoztam ami nem csak nagyon finom, de gasztro ajándéknak is szuper!

Ha imádod a kávés likőröket vagy a barátaid imádják készítsd el bátran nem fogod megbánni ;-)

Én nem fogyasztok tejet ezért vegán változatban készítettem. A tejszínt kókusztejszínre cseréltem és megsúgom szerencsére nem lett kókusz íze.

A karton doboz egy szuper alapanyag kreatívkodásra, nem kell, hogy egyből a szemétben landoljon!
Én például ezeket a kis díszeket készítettem az idén.

Korábban már írtunk a megfelelő víz fontosságáról. Ebben a Blog bejegyzésben viszont konkrét „recepteket” hoztunk nektek, hogy hogyan készíthettek saját kávévizet otthon.

 

Miért készítsünk saját kávévizet?

Célunk a megfelelő kivonatolás (extrakció) elérése, ami nem más, mint az íz, aroma és ásványi anyagok kivonása az őrleményből. Az extrakciót számos dolog befolyásolja, mint például az őrlemény mérete, áztatási idő, a víz hőmérséklete, a nyomás és természetesen a víz összetétele.

Nem titkoljuk, hogy mi szemes kávé pártiak vagyunk. Hogy miért? Az ki is fog derülni cikkünkből.
A kapszulás kávét fogyasztó ismerőseink rendszerint elképednek amikor kiszámoljuk együtt, hogy mennyibe is kerül nekik 1kg kávé ebben a formában. Az tény, hogy a kapszulás és párnás kávé nagyon kényelmes, de vajon megéri?

Elégedetlen vagy a lefőzött kávé minőségével? Híg és gyenge kávé - vagy éppen ellenkezőleg - kellemetlen, keserű, égett ízt érzel?

Számos ismerősöm keresett már meg hasonló panasszal és a legtöbb esetben a nem megfelelő beállítás vagy karbantartás okozta a problémát.

Ha tudni szeretnéd, hogy hogyan állítsd be kávéfőződet megfelelően és hogyan érde el azzal a legjobb eredményt? Akkor tarts velünk, megmutatjuk mire érdemes odafigyelned!

Ebben a nyári hőségben nem igazán vágysz egy forró presszó kávéra, igaz?
Mit szólnál egy igazán frissítő hideg kávékülönlegességhez?

Az egyre népszerűbb Cold Brew kávét otthon is könnyedén elkészítheted, ráadásul izgalmasan variálható sokféle alapanyaggal.
Blog bejegyzésünkben megmutatjuk neked hogyan készíthetsz otthon isteni Cold Brew kávét és adunk néhány izgalmas Cold Brew koktél recepteket is!

Ha kézműves kávéról beszélünk az alatt általában a kisüzemi pörkölésű kávékat értjük. Mindemellett fontos kiemelni, hogy a legtöbb ilyen pörkölő üzem az ipari termelőkhöz képest magasabb minőségű alapanyagokat használ és más pörkölési eljárásokat alkalmaz. Míg a nagy üzemi termelés általában a gazdaságos előállításra koncentrál, addig a kis pörkölő üzemek minőség központúak és arra törekednek, hogy minden alapanyagból a legjobb ízprofilt hozzák ki.

A minőségi kézműves kávé fontos ismérve, hogy a pörkölők gondosan válogatott, magas minőségű alapanyagokkal dolgoznak. A kávészemeket általában világosabbra pörkölik, hogy a kávébabban lévő ízjegyek előtérbe kerüljenek.

Mi a tökéletes kávé titka?

Korábbi cikkünkben már ismertettük mi az a 3 legfontosabb dolog amire érdemes odafigyelni.

Most kiemeleten a víz minőség fontosságáról fogunk írni.

Tudtad, hogy...?
Egy csésze kávé 98-99%-a víz, ezért az elkészült kávé ízélményét lényegesen befolyásolja a felhasznált víz minősége!

Nagy sikert aratott nálunk ez az ínycsiklandozó kávés nyers-vegán sajttorta, ami nem csak hogy finom, de tej-, glutén-, cukor-, tojás- és szója mentes is. Ráadásul még a sütőt sem kell hozzá bekapcsolnod, elég ha van otthon egy jó aprítógéped.Van egy klassz alap receptem amit folyton újra gondolok, hogy milyen ízekkel lehetne még kombinálni. Így született meg ez a torta recept is a család nagy örömére, Papám 86. születésnapja alkalmából.

Tudtad, hogy a világban több különböző kávéfajta létezik?

Ezek közül viszont főként két faj terméséből készítenek kávét. Ez az Arabica és a Robusta. Ezek teszik ki a világban megtermelt zöld kávé 98%-át.

Mi a különbség az arabica és a robusta között?

Jelentős különbség van a két kávéfajta között. Olvasd el cikkünket, hogy többet megtudj a két kávéfajtáról.

Mi a tökéletes kávé titka?

Kávékészítési eljárástól és recepttől függetlenül a három legfontosabb dolog, amire mindenképpen oda kell figyelni:

  • megfelelő minőségű víz
  • kiváló minőségű, friss pörkölésű kávébab
  • közvetlenül a felhasználás előtt, megfelelő szemcseméretre őrölt kávé

Ebben a cikkünkben az őrlés fontosságáról és az ajánlott őrlési finomságáról olvashatsz.

Manapság egyre több háztartásban találhatunk valamilyen automata, fél-automata kávéfőző gépet. Nem csoda, hiszen a hazai kávé kultúra fejlődik és egyre többen tekintenek erre a fekete italra gasztronómiai élményként. Akár egy jó kávéházi élmény vagy az olasz nyaralás kedves emlékei idézik fel bennünk a vágyat, hogy újra átéljük az íz-élményt.

Az a kérdés, hogy milyen gépet válasszunk otthonra egy komplex témakör. Ebben a blog cikkben erre nem tudunk pontos választ adni az egyéni preferenciák és igények ismerete nélkül, ugyanakkor szeretnénk olvasóinknak iránymutatást adni a különböző gépek előnyeiről és hátrányairól.

Mivel számos kávégép típus van jelen a piacon, most elsősorban a legkeresettebbekkel foglalkozunk, mint a kapszulás, az automata, az eszpresszó valamint az E.S.E POD-os gépek.