+36 70 578 8141      info@kaveverzum.hu     |     Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól   |   Szaküzletünk Október 18-án (Péntek) 12:00-ig tart nyitva!

Jeges kávék az igazán hűsítő élményért!

Jeges kávék az igazán hűsítő élményért!

Itt a nyár és beütött az igazi hőség, de az ízletes kávéról egyikünk se mondana le szívesen. Még szerencse, hogy feltalálták a jeges kávét! Nincs is jobb egy hűsítő és energizáló italnál, aminek minden cseppje élvezet. De egy minőségi frappuccino vagy jeges latte nem olcsó mulatság és nem is mindig van időd elugrani a sarki kávézóba érte. Ezért gondoltunk, beavatunk most Téged a titokba, hogy otthon is könnyedén készíthess ilyeneket. 

 

Olvass tovább! 

2024.07.16 11:05

A tökéletes jeges kávéhoz több mindenre is figyelned kell.

 

Először is, készíts egy jó eszpresszót. 

 

Ahhoz, hogy ez az ital ne csak hűsítsen, de fel is pörgessen, szükséged van egy erős alaphoz. Ehhez válassz minőségi kávébabokat, hiszen az ezekből főzött kávé garantálja az intenzív ízt és a megfelelő mennyiségű koffeint még a sok tej és jég ellenére is. 

 

Ezt mindig olyan gondosan főzd le, ahogy a reggeli eszpresszódat vagy kotyogósodat is szoktad. 

 

Használj bőséges mennyiségű, nagy jégkockákat. 

 

Ez azért olyan fontos, hogy az italod gyorsan lehűljön, de ne híguljon fel pár perc alatt. Senki sem szeret túl vizes, ízetlen kávét inni. 

 

Dobd fel a kedved szerint! 

Innentől már tényleg az ízlésedre van szabva. Adj hozzá sima vagy növényi tejet - a kókusz és mandulatejjel például plusz aromákat adhatsz a kávédnak, a jóféle zabtej pedig semlegesebb ízű. Vagy használhatsz karamell, csoki, vanília szirupokat és önteteket, hogyha édesszájú vagy. Ehhez használhatod például az 1883 Maison Routin termékeit is. 

A hedonisták még tejszínhabbal is megkoronázhatják!

 

Extra tipp: fagyaszd le!

Ha te lassan szereted kortyolni a jegeskávét és a végére mindig túl vizes lesz, akkor használj kávés jégkockát sima jég helyett! Érdemes előre elkészítened néhány adag kávét és amikor már szobahőmérsékletű, akkor jégkockatartóban lefagyasztanod. Ha ezt használod jég helyett, garantáltan ízgazdag és frissítő lesz a jeges italodat!

 

Ha az elméleti részt már elsajátítottad ezek alapján, akkor ideje letesztelni a tudásodat a gyakorlatban is. Ehhez hoztunk Neked egy klasszikus, de ízletes receptet, amit elkészíthetsz magadnak otthon és biztosan nem lőhetsz mellé vele.

 

Jeges karamellás macchiato

Amire szükséged lesz:

1 frissen lefőzött dupla eszpresszó 

3/4 csésze növényi vagy tehéntej

Jégkockák / kávékockák

1-2 teáskanál 1883 Maison Routin vanília- és karamell szirup 

 

Így készítsd el:

Főzz le egy dupla eszpresszót majd tedd félre. Tölts meg egy poharat jéggel, majd add hozzá a vanília- és karamell szirupot, valamint a tejet is. Finoman keverd össze. Végül öntsd a kávét a pohár közepébe. Voiálá! Már ihatod is!

 

Nincs más hátra, mint kiülni a kertbe, teraszra, napozni, olvasni egy jó könyvet vagy éppen a medencébe hűsölni és közben kortyolgatni a finom jeges kávédat. Tedd élvezetessé a 30 fokos meleget!

 

Ha szeretnéd kipróbálni ezt a receptet, akkor szerezd be a hozzávalókat webshopunkból! 

Ha pedig éppen diétán vagy akkor sem kell lemondanod a hűsítő kávé élményről, fantasztikus cold brew kávét is készíthetsz otthon. A receptjét megtalálod ebben a korábbi bejegyzésben.