+36 70 578 8141      info@kaveverzum.hu     |     Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól

Tea és teakészítés

Fogyasszon minden nap, minőségi szálas teát

A különféle szálas teák, ugyanabból a teanövényből (Camellia sinensisből) készülnek. A teának több száz típusa van, melyek színben és aromában is eltérnek egymástól. Ezeket a különbségeket többek közt a termőterület, az évszak, a termesztés és feldolgozás módja adja (úgy mint a borok esetében). Szüretelés után a tea levelein különböző szárítási, oxidációs eljárásokat alkalmaznak, így alakulnak ki végül az egymástól teljesen különböző teafű fajták: fehér, zöld, oolong, fekete, valamint a Pu-erh tea.

TUDTAD? A Távol-Keleten a tea fogyasztásnak több évezredes hagyománya van. Európában azonban csak a 14. században kezdték felfedezni. Már akkor is és a ami napig is értékes export cikknek számít.

Egy csésze tea lehet maga az élvezet, lehet meditáció és az egészség forrása is.

Érdemes megpihenni egy csésze tea mellett, figyelni a vízben kibomló levelek táncát, már szinte meditáció, mely a nap bármely szakában feltölti a testet és a lelket. Érdemes megfigyelni az ízeket - a savasságot, a kesernyés vagy édes jelleget, egy tejes Earl Grey selymességét vagy egy Oolong virágos aromáját - mámorító élmény.

A csodálatos tea növény - A különböző teák közül a zöld teának a legjobb az egészségre gyakorolt hatása. A zöld tea nemcsak élvezeti szer, hanem természetes gyógynövény Kínában. Egy párat megemlítünk a jótékony hatásai közül:

  • Gátolja a vese és az epe kövek kialakulását, Kínai kutatások szerint
  • Gazdag C-, és B- vitaminforrás
  • Stresszoldó, anyagcsere javító
  • Segíti az emésztést és bélműködést
  • Méregtelenítő kúrák kísérője, vizelethajó
  • Megelőzi a fogszuvasodást

Nézted már meg egy teafilter tartalmát? Össze se lehet hasonlítani egy igazi szálas teával, az utóbb említett ízekben és hatóanyagokban is sokkal gazdagabb. Ezek a teák 2-3 vagy akár több évik is megőzik minőségüket, ha megfelelően vannak tárolva. A legjobb egy lezárt fém dobozban fénytől, hőtől, levegőtől védve tárolni.

"Tea kínálatunk kialakításánál fontos szempont volt, hogy minőségi szálas teákat kínáljunk a világ legjobb termőterületeiről!"

Legyen szó zöld teáról, fekete teáról, oolongról, rooibos vagy gyümölcs teáról, bízunk benne, hogy Te is megtalálod nálunk a kedvedre valót teát.