Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól (GLS) |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Segíthetünk?  +36 70 578 8141

info@kaveverzum.hu

Yerba Mate eszközök

A Maté tea egy tradicionális dél-amerikai különlegesség, amely manapság más kontinenseket is egyre népszerűbb, köztük Európában, Ázsiában, valamint Ausztráliában is. A maté tea fogyasztásának legismertebb módszere tradíciókon alapul és nem kell hozzá más, mint az ún. bombilla szívószál és a maté tök és meleg víz, hideg víz és a yerba maté tea.


7termék 17

KávéVerzum ajándékutalvány

Szállítási idő:
2-5 Munkanap
5 000 Ft

A maté tea tradícionális fogyasztásához bombilla (szűrőként is funkcionáló) szívószál, és az alaposan átitatott üreges lopótök (maté-tök) szükséges. Ugyanakkor manapság már egyedi matá tea csészéket is lehet kapni.

A Maté tök előkészítése

A maté tököt töltsük meg forró vízzel, és hagyjuk benne állni amíg a víz teljesen ki nem hűl. Ha szükséges ismételjük meg még egyszer a folyamatot, egészen addig, amíg a tök belseje érezhetően nyálkás, csúszós nem lesz. Ezt az ujjunkkal ki tudjuk tapogatni. A csúszós rész a tök falának puha része, amelyet távolítsunk el egy kiskanállal, hiszen hogy ha benne hagyjuk, akkor keserű és élvezhetetlen lenne a maté tea íze. A nagy darabokat mindenképp kaparjuk ki, de vigyázzunk arra, hogy a tök alja könnyedén kilyukadhat, ezért kerüljük a durva és erős mozdulatokat. Egyszer még mossuk át meleg vízzel, majd tegyük ki száradni 1-2 napra.

Maté tea tradícionális elkészítése

Töltsük meg a maté tököt, legalább félig yerba maté teával.

A kezünkkel zárjuk le a tök tetejét és rázzuk jól össze a teát. Erre azért van szükség mert így akadályozzuk meg, hogy a poros levelek később a bombilla-szívószálba kerüljenek. Ha ez megvan, akkor döntsük meg a tököt 45 fokban, hogy a maté tea a tök egyik felébe gyűljön össze.

Tegyük a tökbe a bombilla-t óvatosan, úgy, hogy ne változtassuk meg a tealevelek féloldalas elrendezését. A bombillát úgy helyezzük el, hogy a vége az tök aljára érjen, a „szívószál-része” (kis lyukacskák a bombilla végén) pedig a tök falával szembe nézzen, és olyan távol legyen a tealevelek kupacától, amilyen távol csak lehet. Ezután fordítsuk a tököt függőleges állapotba és önstük fel 70-80 °C-os vízzel.

Euzután igyunk matét bombilla-val. Vigyázzunk arra, hogy ne kevergessük a bombilla-val a matét, hiszen annak vége könnyedén eldugulhat a porszerű és apró tealevelek darabkáitól.

Legfeljebb 10-11 újratöltés javasolt, és még a maté íze sem mosódik ki.

A tök tisztítása: mossuk tisztára, majd szárítsuk is meg

Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
3 650 Ft - 5 000 Ft