Fekete tea
A fekete teát is ugyanabból a tealevélből (a Camelia Seinesis) készítik, mint a fehér, zöld vagy éppen oolong teát. A különbséget a gyártási folyamat és az oxidációs szint adja. Mindamellett, hogy a fekete tea élénkítő hatással bír számos jótékony hatása is ismert, mint például a magas antioxidáns tartalom valamin a magas kálium és foszgor tartalom. Kiemelt minőségű fekete tea termelő vidékek: Assam, Darjeling, Nilgiri, Ceylon.
Ajánlott elkészítés: 95-99 fokos vízzel 3-5 percig áztatva, 2-3 felöntés.
A fekete teát sokan koffein tartalma miatt és élénkítő hatása miatt fogysztják, ugyanakkor a fekete teának számos jótékony hatása is ismert. Ha rendszeres teafogasztó vagy, akkor az alábbi jótékony hatásaival számolhatsz.
Magas antioxidáns tartalom