Segíthetünk? +36 70 578 8141    |  Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól

Fehér tea

Kényeztesd magad a fehér tea letisztult ízével!

Ha tiszta és természetes ízű teák szerelmese vagy, akkor jó helyen jársz. A fehér teák a legfiatalabb levelekből és rügyekből készülnek, amit kézzel szednek. Ízesítés nélkül is nagyon kellemes, édeskés az aromája, lenyelés után lágy kesernyés utóízt hagy a szájban. A fehér teában is található koffein, ami plusz energiával lát el. A fehér teák attól is különlegesek, hogy a feldolgozási folyamatuk a legkíméletesebb, ezáltal a legkisebb az oxidációs szintjük is az összes teatípus közül, nagyjából 0-5% közé tehető. Ennek eredményeképpen magas marad az ásványianyag, vitamin és antioxidáns tartalmuk. Egyszer mindenkinek meg kell kóstolnia!

3 termék 1 3
Szállítási idő
:
2-5 Munkanap
5 000 Ft

Feldolgozás

A fehér tea a legkevésbé feldolgozott tea típus, amely a Camellia sinensis növény legfiatalabb rügyeiből és leveleiből készül. A feldolgozási folyamat a következő lépéseket tartalmazza:

Szedés: A legfiatalabb rügyeket és leveleket kézzel szedik le, gyakran csak néhány nap alatt tavasszal, amikor a teanövény hajtásai frissek és zsengék.

Szárítás: A szedés után a leveleket természetes úton, a napfényben vagy beltérben, szellős helyen szárítják. Ez a szárítási folyamat megőrzi a levelek természetes állapotát és tápanyagtartalmát.

Minimális Feldolgozás: A fehér tea minimális oxidációs folyamaton megy keresztül, ami megőrzi a levelek természetes ízét és egészségügyi előnyeit.

 

Miért drágább a fehér tea mint más tea típusok?

 • A fehér teák betakarítása fáradságos és gondos munkát igényel. Az ültetvények eredetvédettek, a tea növény felmenőinek adatait szigorúan vezetik és őrzik.
 • Csak a megfelelő időben szüretelhetők a zsenge hajtások. Március végétől április közepéig.
 • Gazdag vitaminokban, ásványianyagokban és antioxidánsokban (katekin).
 • A fehér teát kézzel szedik a nők, amely gondosabb, de drágább és idő igényesebb folyamat is.
 • A tea gyártáshoz csak a rügyeket és az új hajtásokat használják. Egy kilogramm szálas fehér teához kb. 30.000 db rügy szükséges.
 • A fehér tea termőterülete kicsi, a kereslet viszont igen nagy rá.

Jótékony hatásai

A fehér tea számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, amelyek a következők:

Magas Antioxidáns Tartalom: A fehér tea gazdag antioxidánsokban, mint a polifenolok, amelyek segítenek a szervezetnek megküzdeni a szabad gyökökkel, ezáltal védve a sejtek épségét.

Támogatja az Immunrendszert: A benne található antioxidánsok és vitaminok, mint a C-vitamin, erősítik az immunrendszert, segítve a szervezetet a betegségekkel szemben.

Egészséges Bőr: A fehér tea fogyasztása hozzájárulhat a bőr egészségéhez, mivel a benne lévő antioxidánsok csökkenthetik a bőr öregedését és javíthatják annak állapotát.

Szív- és Érrendszeri Egészség: A fehér tea rendszeres fogyasztása segíthet csökkenteni a koleszterinszintet és javíthatja a szív- és érrendszer egészségét.

Testsúly-Kontroll: A fehér tea természetes módon serkenti az anyagcserét, ami segíthet a testsúly megtartásában és a zsírégetésben.

 

Elkészítése

A fehér tea elkészítése egyszerű, és néhány lépésben tökéletesíthető:

 1. Mérj ki 2-3 gramm szálas fehér teát egy csészéhez.
 2. Melegítsd fel a (szűrt) vizet 75-80°C-ra (ne forrald fel, mert a túl forró víz elronthatja a tea finom ízét).
 3. Öntsd a forró vizet a teára és hagyd ázni 2-3 percig.
 4. Szűrd le és élvezd a frissítő, finom fehér teát.
 5. A fehér tea 5-6 alkalommal is felönthető egymás után.

A tekészítéshez szükséges eszközöket itt találsz.