Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól   |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Fehér teák

Kényeztesd magad a fehér tea letisztult ízével!

Nevét a leveleket és rügyeket borító finom fehér szőrökről kapta. Ízesítés nélkül is nagyon kellemes, édeskés az aromája, lenyelés után lágy kesernyés utóízt hagy a szájban. A fehér teában is található koffein, ami plusz energiával lát el.
A fehért teák attól is különlegesek, hogy a feldolgozási folyamatuk a legkíméletesebb, ezálal a legkisebb az oxidációs szintjük is az összes teatípus közül, nagyjából 0-5% közé tehető. Ennek eredménye képpen magas marad az ásványianyag, vitamin és antioxidáns tartalmuk. Egyszer mindenkinek meg kell kóstolnia!

Elkészítése:

70-85 °C tisztított vízzel öntsük fel és kb. 1 percig áztassuk, majd a további felöntéseknél növeljük az áztatási időt és a víz hőfokot. Felöntések száma: 5 vagy ízlés szerinti.


2termék 12

Miért drágább a fehér tea mint más tea típusok?

 • A fehér teák betakarítása fáradságos és gondos munkát igényel. Az ültetvények eredetvédettek, a tea növény felmenőinek adatait szigorúan vezetik és őrzik.
 • Csak a megfelelő időben szüretelhetők a zsenge hajtások. Március végétől április közepéig.
 • Gazdag vitaminokban, ásványianyagokban és antioxidánsokban (katekin).
 • A fehér teát kézzel szedik a nők, amely gondosabb, de drágább és idő igényesebb folyamat is.
 • A tea gyártáshoz csak a rügyeket és az új hajtásokat használják. Egy kilogramm szálas fehér teához kb. 30.000 db rügy szükséges.
 • A fehér tea termőterülete kicsi, a kereslet viszont igen nagy rá.

Gyártási folyamata is különleges. A zsenge rügyeket a szedést követően napon vagy fedett tárolókban szárítják. Nincs sodrás, se egyéb gépi beavatkozás. A szárítás után egyből csomagolják, majd szállítják a teákat.

Most már, hogy tudjuk hogyan készül a fehér tea, talán jobban értjük és értékeljük azt a nemes italt amit kedvenc csészénkből kortyolhatunk és felüdíti napjainkat. A fehér tea méltán viseli "az arisztokraták kedvenc itala" címet.

Legfontosabb egészségre gyakorlolt hatásai:

 1. Katekin tartalma megvédi a sejteket a szabadgyököktől (melyek felelősek többek közt az öregedésért, gyulladásos folyamatokért, legyengült immunrendszerért).
 2. Jót tesz a száj egészségének - segít megelőzni a fogszuvasodást.
 3. Fokozza az anyagcserét 4-5%-al, ami sportolással kombinálva még a fogyást is segítheti.
 4. A benne lévő vegyületek javítják a bőr egészségét, így az üdébb, feszesebb lesz.
 5. A zöldteához hasonlóan a keringésre is jótékony hatása van.

 

Fektess be az egészségedbe és próbálj ki egy valódi minőségi fehér teát kínálatunkból!