+36 70 578 8141      info@kaveverzum.hu     |     Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól

DeLonghi

A Delonghi eszpresszó kávéfőzőket egy szóval kellen jellemezni, akkor: minőség megfizethető áron.

Az eszpresszó kávéfőzők előnye, hogy széles körben kiszolgálják a fogyasztók igényeit.

Kávét készíthetünk őrölt kávéból, papír párnás filteres (ESE pod)-os kávéból és természetesen frissen őrölt szemes kávéból is. Ez utóbbi esetben szükséges egy kávéőrlő beszerzése. A hagyományos gőzölővel pedig tejalapú italokat készíthetünk. A tökéletes eszpresszó alapú italok elkészítése is karos gépekkel lehetséges.

A Delonghi innovációjának köszönhetően, a csekély hellyel rendelkezőknek is van megoldást, a DEDICA karos kávéfőző, mindössze 15 cm széles helyet foglal.

A termékkategória alján olvashatsz néhány hasznos tippet a tökéletes eszpresszó elkészítésével kapcsolatban.

6 termék 1 6
KávéVerzum ajándékutalvány
Szállítási idő:
2-5 Munkanap
5 000 Ft

Néhány tipp a tökéletes eszpresszó elkészítéséhez

1.Mindig megfelelő minőségű, friss vizet használj

Ez legegyszerűbben szűrt vízzel érhető el. Ha nincs otthon telepített vízszűrő berendezés, akkor egy vízszűrő kancsó beszerzése tökéletesen megfelel erre a célra. A csapvíz és az ásványvíz sem megfelelő kávékészítéshez a túl magas ásványi anyag tartalom miatt. Ennek fontosságáról BLOG bejegyzéseinkben részletesebben olvashatsz.

2.Mindig frissen őrölt kávét használj

A megfelelő és egységes szemcseméret elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy tökéletes végeredményt kapj. Ez egyrészt azért fontos, mert a túl finom őrleménytől a kávéital erős és keserű lesz, a túl nagy szemcseméret miatt pedig hamar átfolyik a víz a szemcsék között, kevesebb dolog tud kioldódni és így egy gyenge és világos ital lesz a végeredmény. Az őrlés fontosságáról részletesebben itt olvashatsz

3. Minél frissebb, lehetőleg közepes pörkölésű kávét vásárolj

Nem azt mondom, hogy a boltban megvásárolt jó minőségű szemes kávéból nem lehet jó italt készíteni. Hanem azt, hogy a friss és megfelelő technológiával pörkölt kávék használata egy magasabb szintre emeli a kávékészítést. Arra mindenképp ügyelj, hogy ha egy vákuumcsomagolt kávét felbontasz, akkor azt egy hónapon belül érdemes elfogyasztani, mivel ezután az élvezeti értéke fog jelentősen csökkenni. Így javasolt mindig olyan kiszerelést vásárolni, ami egy hónap alatt elfogy.

4. A kávé tömörítése

Egy kis gyakorlással rá fogsz érezni. Itt csak annyit szeretnék megemlíteni, hogy ha túl erősen letömöríted, akkor a víz nehezebben folyik át a szemcsék között és ismét keserű, erős italt kapsz. Ha túlságosan gyenge a tömörítés, akkor pedig az ellenkezője: híg és gyenge lesz az elkészített ital.

5. A kávéfőző mindig legyen tiszta és megfelelően karbantartott

Tartsd be a kezelési útmutatóban leírtakat és a kávéfőzőt tartsd mindig tisztán.

6. Hőmérséklet

Arra is érdemes odafigyelni, hogy a lefőtt kávé ne hűljön ki gyorsan. Indíts el egy kávéfőzést és engedd bele a csészébe. Így minden megfelelő hőmérsékletű lesz. A csésze is átmelegszik.

Másik jó tanács a dupla falú poharak vagy vastagabb falú csésze használata. Felmelegítés után ezek nem hűlnek ki olyan gyorsan, mint a hagyományos kávéscsészék. Kínálatunkban itt találsz megfelelő kávéspo