Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól (GLS) |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Segíthetünk?  +36 70 578 8141

info@kaveverzum.hu

Eszpresszó kávéfőző

Az eszpresszó vagy másnéven karos kávéfőzőkkel eszpresszó alapú italokat készíthetünk. A vendéglátóipari gépekhez ez hasonlít leginkább. A megőrőlt kávét egy vagy két adagos szűrőbe helyezni, tömöríteni, majd a géphez csatlakoztatni és lefőzni a kívánt mennyiséget. A legtöbb géphez gyári tartozék az ESE POD-os szűrő, amivel papír párnás filteres kávét is készíthető. Meleg tejet és tejalapú italokat pedig a klasszikus gőzölővel készíthetünk. Ha minden részletre odafigyelünk ezzel a technológiával érhetjük el a legjobb végeredményt.  A kategória oldal alján további hasznos információkat találsz a tökéletes kávé készítéshez.

 

Az eszpresszó kávéfőzők előnye, hogy széles körben kiszolgálják a fogyasztói igényeket. Ár szempontból mindenki megtalálja a pénztárcájának megfelelő modellt. Készíthetünk kávét őrölt kávéból, papír párnás filteres (ESE pod)-os kávéból és természetesen frissen őrölt szemes kávéból is. Ez utóbbi esetben szükséges egy kávéőrlő beszerzése. Mindenképp őrlő tárcsás vagy kúpőrlős modellt javaslunk, olyat, amelyen állítható az őrlési finomság. Ez azért is fontos, mert a tökéletes végeredményhez fontos a megfelelő és egyenletes szemcseméret.

eszpresszo kávéfőzési folyamat

Néhány tipp a tökéletes eszpresszó elkészítéséhez

1. Mindig megfelelő minőségű, friss vizet használj

Ez legegyszerűbben szűrt vízzel érhető el. Ha nincs otthon telepített vízszűrő berendezés, akkor egy vízszűrő kancsó beszerzése tökéletesen megfelel erre a célra. A csapvíz és az ásványvíz sem megfelelő kávékészítéshez a túl magas ásványi anyag tartalom miatt. Ennek fontosságáról BLOG bejegyzéseinkben részletesebben olvashatsz

2. Mindig frissen őrölt kávét használj

A megfelelő és egységes szemcseméret elengedhetetlenül szükséges ahhoz, hogy tökéletes végeredményt kapj. Ez egyrészt azért fontos, mert a túl finom őrleménytől a kávéital erős és keserű lesz, a túl nagy szemcseméret miatt pedig hamar átfolyik a víz a szemcsék között, kevesebb dolog tud kioldódni és így egy gyenge és világos ital lesz a végeredmény. Az őrlés fontosságáról részletesebben itt olvashatsz

3. Minél frissebb, lehetőleg közepes pörkölésű kávét vásárolj

Nem azt mondom, hogy a boltban megvásárolt jó minőségű szemes kávéból nem lehet jó italt készíteni. Hanem azt, hogy a friss és megfelelő technológiával pörkölt kávék használata egy magasabb szintre emeli a kávékészítést. Arra mindenképp ügyelj, hogy ha egy vákuumcsomagolt kávét felbontasz, akkor azt egy hónapon belül érdemes elfogyasztani, mivel ezután az élvezeti értéke fog jelentősen csökkenni. Így javasolt mindig olyan kiszerelést vásárolni, ami egy hónap alatt elfogy.

4. A kávé tömörítése

Egy kis gyakorlással rá fogsz érezni. Itt csak annyit szeretnék megemlíteni, hogy ha túl erősen letömöríted, akkor a víz nehezebben folyik át a szemcsék között és ismét keserű, erős italt kapsz. Ha túlságosan gyenge a tömörítés, akkor pedig az ellenkezője: híg és gyenge lesz az elkészített ital.

5. A kávéfőző mindig legyen tiszta és megfelelően karbantartott

Tartsd be a kezelési útmutatóban leírtakat és a kávéfőzőt tartsd mindig tisztán.

6. Hőmérséklet

Arra is érdemes odafigyelni, hogy a lefőtt kávé ne hűljön ki gyorsan. Indíts el egy kávéfőzést és engedd bele a csészébe. Így minden megfelelő hőmérsékletű lesz. A csésze is átmelegszik.

Másik jó tanács a dupla falú poharak vagy vastagabb falú csésze használata. Felmelegítés után ezek nem hűlnek ki olyan gyorsan, mint a hagyományos kávéscsészék. Kínálatunkban itt találsz megfelelő kávéspoharakat és csészéket.

Szűrés