Segíthetünk? +36 70 578 8141    |  Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól

Koffeinmentes kávé

Akik szeretik a jó kávét, de szeretnék csökkenteni a bevitt koffein tartalmát, azok számára remek választás lehet a koffeinmentes kávé. A koffeinmentesítési eljárás során kivonják a kávébabokból a koffein 90-99%-át, így jóval kevesebb koffeint tartalmaz, mint egy fekete tea.

A koffeinmentesítési eljárásokról a termékkategória alján olvashatsz többet.

8 termék 1 8

A kávé koffeinmentesítését három különböző eljárással érik el.

Swiss Water InternationalOur Process - Swiss Water International
1. SWISS WATER / Svájci vizes eljárás 
A kávébabokat vízben áztatják, hogy megnyissák a sejtszerkezetet. Vízalapú zöldkávékivonattal vagy zöldkávéeleggyel telített vízzel oldják ki a koffeint a babokból. A koffeinnel telített vizet ezután szénszűrőn engedik át, hogy kiszűrjék a koffeint, amit újra felhasználnak az eljárás során, amíg el nem érik a kívánt szintet. Mivel ennél az eljárásnál nem használnak kemikáliákat, ez a módszer kíméli a babokat, így sokkal inkább megmarad a kávé természetes íze.

2. CO2 eljárás
Folyékony CO2-vel megfelelő hőfokon és nagy nyomással vonják ki a koffeint a kávébabokból. Ez csak kismértékben károsítja a kávé illat- és ízanyagait. A koffeint kiszűrik, vagy a nyomás csökkentésével elpárologtatják róla a CO2-t, majd a folyadékot újra felhasználják, hogy még több koffeint vonjanak ki a babokból. Ez a módszer megőrzi a kávébabok ízét, vegyszermentes és szinte organikusnak is mondható.

3. Oldószeres eljárás
A kávébabokat gőzölik vagy forró vízbe áztatják, hogy megnyissák a sejtszerkezetüket. Etil-acetátot és diklórmetánt raknak a vízbe, amelyek könnyen bejutnak a puha babokba, megközit a koffeint később pedig kimossák a babokból vagy a vízből, amelyben áztak. Ezek az oldószerek gyakran illat és ízanyagokat is kivonnak, a folyamat pedig károsítja a babok szerkezetét, ami megnehezíti a tárolást és a pörkölést.