+36 70 578 8141      info@kaveverzum.hu     |     Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól

Alternatív kávékészítés

Imádod a kézzel készült kávékat vagy most szeretnél megismerni a különböző elkészítési módszerekkel?

Jó helyen jársz! Fedezd fel a különböző alternatív kávékészítő eszközöket és találd meg a hozzád legjobban illőt.

Segítségre van szükséged? Keress minket bizalommal.

Az alternatív eszközök nagy előnye, hogy bárhova magunkal vihetjük őket így szinte bárhol és bármikor élvezhetjük kedvenc kávénkat. Másik nagy előnyük, hogy beszerzésük nem igényes nagy pénz befektetést.

Mindössze egy őrlőre és forró vízre van szükséged. Persze, ha pontos receptekkel dolgozol vagy kísérletezel akkor egy programozható vízforraló és egy barista mérleg is szükséges.

Mindegyik eszköznek megvan a maga sajátossága és varázsa.

 

A filterkávék kiinduló készítése aránya (kávé-víz): 60g / liter

 

French Press

A French Press egy rendkívül univerzális eszköz, mivel a kávékészítésen túl használhatjuk szálas tea készítésére és tejhabosításra is.

Elsősorban akkor ajánljuk, ha nagyobb mennyiségű kávé elkészítése a célunk, például egy baráti találkozóra. Az elkészítési idő körülbelül 10 perc, melyhez durva szemcseméretű őrleményt kell alkalmazni.

 

AeroPress

Egy rendkívül innovatív eszköz. Mivel tartós műanyagból készült így rendkívül strapabíró és tisztítása is pillanatok alatt megvan.  Számtalan recept / elkészítési mód található az interneten és mindenki kísérletezhez a saját receptjével. A többi alternatív eszközhöz képest az AeroPress-el készíthetünk a legrövidebb idő alatt kiváló kávét, mindössze két perc alatt. Papír szűrővel és újrahasznosítható fém szűrővel is használható.

Számos tényező befolyásolja a kivonatolást / kávé ízét: szemcseméret, vízhőfok, kávé-víz arány, víz-kávé kontakt idő, kavarások száma, átnyomás ideje.

 

V60 / Chemex:

A csepegtetős módszerrel készített filterkávék megmutatják a speciality-t virbráló ízvilágát. A dripperekbe papírszűrőt teszönk, amibe pedig a közepesen-durva őrlemény került. Az őrleményt felöntjük 92-94 fokos vízzel és hagyjuk átcsepegni. Számos recept és eljárás létezik. A végeredmény egy tiszta, rendkívül ízletes filerkávé.

Elkészítése: 3-4 perc.

 

Cold Brew

A Cold Brew hidegáztatással készült kávét jelent. Elkészítése rendkívül egyszerű, viszont az áztatási ideje ennek az eljárásnal a leginkább időigényes 8-24 óra. 

Elkészítés: Tegyük a durva őrleményt a szűrőbe, majd engedjük fel tisztított hideg vízzel végül tegyük a hűtőbe 8-24 órára. 

Előnyei: csersav mentes, nyáron hűsítő - üdítő, az egyetlen eljárás miután felmelegítjük a kávét is ízletes marad.