+36 70 578 8141   info@kaveverzum.hu  |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól  |  Nyitvatartás

Cold Brew

Egy hűsítő, ízletes és finom Cold Brew kávé kimondottan frissítő a meleg napkon!

A Cold Brew magyarul hideg áztatással készült kávét jelent. Ízében a filter kávéhoz hasonló. Elkészítése pedig rendkívül egyszerű.

A hideg vízzel készített eljárás miatt a főzet kevésbé savas ugyanakkor az ízek és aromák megmaradnak.

Fezdezd fel hogyan készíthetsz ízletes, finom hidegáztatásos kávét cold brew készítő eszközeinkkel.

 

6 termék 1 6

A cold brew kávé eredménye a felhazsnált kávétól függ elsősorban. Ha vibráló kakaós, csokoládés, vagy gyümölcsös ízvilágra vágysz használj 100% arabica single origin kézműves vagy speciality kávékat, amelyek közepes vagy világos pörköléssel készültek.

A pörkölésnek köszönhetően a kávé termőterületének ízjegyei, illetve a gondos pörkölés ízjegyei dominálnak majd a kávéban a sötét pörkölésseű kávékkal szemben, ahol a klasszikus pörkölt íz kerül előtérbe.

Kézműves és speciality kávé kínálatunkat itt tudod megtekinteni.

Cold brew készítése 

Szükséges eszközök:

  • Lágy, tisztított víz
  • Frissen őrölt 100% arabica (single origin) kávé
  • Kávéörlő
  • Cold Brew vagy French Press eszköz
  • Pontos, grammos mérleg

 

Az általános filter kávé készítési arány 60g / 1l, ami ennél az eljárásnál is egy kiinduló pont. Ugyanakkor ha intenzívebb ízvilágot szeretnél, akkor növelheted az őrlemény mennyiségét, illetve az áztatási időt is kibővítheted. Azonban fontos megjegyezni, hogy a nagyobb őrlemény mennyiség miatt több koffein jut italunka.

 

 Elkészítés

  1. Mérjük ki a szükséges kávémennyiséget, majd őröljük meg a kávét. Az őrlemény legyen durva (pelyhes tengerisó méretű)
  2. Tegyük az örleményt a szűrőbe
  3. Öntsük fel a megfelelő mennyiségű vízzel
  4. Tegyük a hűtőbe 10 órára (hosszabb áztatás esetében 16 óra is lehet)

durva-orlesu-kaveszemek

Néhány tény a Cold brew kávéval kapcsolaban

A Cold brew lehet erős

Ez számos tényezőtől függ, beleértve a felhazsnált kávébabot, az áztatási időt és az őrlemény - víz arányát.

 

A Cold brew kevésbé savas

Ha az eszpresszó vagy csepegtetős módszerrel készített kávé bántja a gyomrot akkor előfordulhat, hogy a hidegáztatásos kávé nem. Próbáld ki és győződj meg róla.

 

A hideg kávét felmelegítheted

A Cold brew kávét fel lehet melegíteni és melegen is ugyanolyan jó, hiszen az ízek és aromák megmaradnak.

Szeretnél még többet megtudni? Irány a BLOG

A nyár sztrája - Cold Brew kávé!