Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól (GLS) |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Segíthetünk?  +36 70 578 8141

info@kaveverzum.hu

AeroPress

Az AeroPress a kávékedvelők titkos fegyvere!

Gyorsan és könnyen készíthetsz ízletes kávét szinte bárhol. Kompakt mérete miatt bárhová magaddal viheted. Egy kézi őrlőn és forró vízen kívül más eszközre nincs szükséged így remek választás első alternatív eszköznek. Számos recept közül választhatsz, illetve saját kreativitásodat is tovább fejlesztheted ezzel az innovatív eszközzel. Találd meg a hozzád legjobban illő modellt.


13termék 113

KávéVerzum ajándékutalvány

Szállítási idő:
2-5 Munkanap
5 000 Ft

Az AeroPress egy egyedülálló alternatív kávékészítő eszköz, amellyen gyorsan és egyszerűen készíthetünk ízletes kávét. Az eszköz egy henger alakú készülék, amelybe finom papír vagy fémszűrőt kell helyezni. Ezen a szűrőn keresztül a levegő segítségével présüljük át a főzetet. A finom mikroszűrő felfogja az őrleménydarabokat, így teljesen zaccmenes kávét készíthetünk.

A hengeres test két részből áll: az also rész, ami szélesebb: ebbe helyezzük a szűrőt és a frissen őrölt kávét. A felső része pedig egy gumigyűrűvel ellátott henger, ami dugattyúként funkcionál és ezzel tudjuk a főzetet a levegő és nyomás segítségével átpréselni. 

Az Aeropress előnyei: olcsó kávékészítő eszköz, kis helyet foglal, könnyű tisztántartani és rendkívül tartós anyagból készült. Ennek köszönhetően szinte bárhová magunkkal vihetjük és mindenhol élvezhetjük kedvenc kávénkat.

 

Aeropress: A Kávékedvelők Titkos Fegyvere

Az Aeropress egy innovatív és sokoldalú kávékészítő eszköz, amely lehetővé teszi, hogy otthon vagy akár útközben is egy jó kávét készíthessünk. Egyedi tervezése és egyszerű használata miatt a kávérajongók körében egyre népszerűbbé válik. Ha még nem próbáltad ki az Aeropress-t, vagy szeretnéd kihozni technikádból a legjobbat akkor, itt vannak néhány tipp és trükk a jobb eredmény eléréséhez.

 

Az Aeropress Használata

Az Aeropress készítésének alapelvei egyszerűek, de a részletekbe menő odafigyeléssel kiemelkedő eredmények érhetők el. Íme egy lépésről lépésre útmutató:

 

 1. Kávéőrlés

A kávé minősége meghatározó a végeredmény szempontjából, ezért frissen őrölt kávé használata javasolt, hogy kihozzuk belőle az összes aromát és ízt. A másik fontos tényező, hogy minőségi őrlőt használjunk. Nem kell a százezer forintos kategóriában gondolkozni, egy Timemore kézi őrlővel már remek eredményeket érhetsz el. Az Aeropress-hez közepestől a durva őrleményig egyaránt kísérletezhetsz.

 

 1. Papír- vagy Hálós Szűrő Használata

Az Aeropresshez tartozik egy papír szűrő, de néhányan inkább fém hálós szűrőt használnak, hogy még gazdagabb ízű kávét kapjanak. Mindkét módszerrel kiváló eredményeket érhetsz el, de kísérletezz, hogy megtaláld a számodra legmegfelelőbbet. Mi gyakran használunk 2db papírszűrőt, amikor durvább őrleménnyel dolgozunk, hogy még többet ki tudjunk oldani a kávé ízéből.

 

 1. Vízhőmérséklet és időzítés

Fontos, hogy az alkalmazott recepthez és őrleményhez megfelelő hőmérsékletű vizet használjunk.  Javasoljuk, hogy vagy 80°C körüli vizet vagy 92-100°C vízhőmérséklettel dolgozz és tartsd be a készítési időt (általában 1-2 perc), hogy a kávé ne legyen sem túl keserű, sem túl gyenge.

 

 1. Nyomás alkalmazása

Az Aeropress egyik kulcsfontosságú része az alacsony nyomáson alapuló kávékészítés. Gyengéden, de határozottan nyomd le a dugót, hogy a kávé finom és kiegyensúlyozott legyen.

 

Elkészítési módok

 1. Inverz Módszer:

Az Aeropress-t fejjel lefelé használjuk, így ez a módszer lehetővé teszi, hogy a kávé és a víz hosszabb ideig érintkezzenek, ami gazdagabb ízt eredményez. Helyezd a felső (gumi dugattyús részt) az alsó részbe annyira, hogy a bele öntött víz ne tudjuk kiszivárogni, de legyen elegendő hely 100-200 ml víznek. Öntsd az őrleményt az AeroPress-be, majd öntsd fel vízzel (a kiválasztott receptnek megfelelően). Tedd a papírszűrőt a szűrőtartó kupakba, áztasd át forró vízzel, majd helyezd az Aeropress-re. Végül fordítsd meg az Aeropress (csészére vagy kiöntőre) és kezd el átnyomni a vizet. Állj meg amikor meghallod a sziszegő hangot.

 

 1. Standard Módszer:

A hagyományos módszer szerint az Aeropress-t egy csészére vagy kiöntőre helyezzük (ekkor már benne van a beáztatott papírszűrő). Az őrleményt az aeopress-be tesszük, majd felöntjük forró vízzel, végül bele helyezzük a felső részt. Ez vákuumot képez, így a víz nem folyik át az őrleményen.

 

Receptek

 1. Kávékészítés a hagyományos módszerrel:

Szükséges eszközök:

 • AeroPress kávéfőző
 • 1 db papírszűrő
 • Világos vagy közepes pörkölésű (single origin) 100% arabica kávé
 • Kávéőrlő
 • Pontos (grammos) mérleg
 • Vízforraló
 • Tisztított, lágy víz

 

 Kávékészítési arány: 60g / 1 liter víz

 

1. Rakjuk fel a vizet melegedni

2. Mérjük ki a szükséges kávémennyiséget majd őröljük meg. Az őrlési finomság közepesen-finom legyen (kb.: 0.8 mm) - A szemcseméret, az áztatási idő fontos szerept játszik a megfelelő kivonatolásba

3. Ha a víz felmelegedett, akkor helyezzük a papírszűrőt a szűrőtartóba, majd áztassuk be.

4. Szereljük össze a készüléket, majd helyezd egy bögrére vagy kiöntőre, majd helyezd a mérlegre

5. Tegyük bele az őrleményt az eszközbe, majd tárázzuk le a mérleget

6. Öntsük fel az őrleményt 90 fokos vízzel.

7. Keverjük meg a kávét, majd helyezzük rá a nyomóhengert, de nem kezd el préselni. Ez vákuumot képez a kávé felett és nem engedi lecsöpögni

8. Várjunk 2 percelt

9. Vedd le a méregről a bögrét / kiöntőt az AeroPress-el együtt, majd kezd lenyomni a hengert.

10. Lassan kb 30 másodperc alatt préseld át a kávét a szűrőn a henger segítségével.

 2. Kávékészítés a inverz módszerrel:

Szükséges eszközök:

 • AeroPress kávéfőző
 • 2 db papírszűrő
 • Világos pörkölésű (single origin) 100% arabica kávé
 • Kávéőrlő – közepesen durva őrlemény (1-1.2 mm)
 • Barista mérleg (grammos) mérleg
 • Vízforraló
 • Tisztított, lágy víz
 • Kanál

Recept:

 • 18g közepesen durva őrlemény (1-1.2 mm)
 • 200 ml 80 °C víz
 • 2 db papírszűrő
 • módszer: inverz

 

 1. Tegyük fel melegedni a vizet
 2. mérjünk ki 18g világos pörkölésű szemes kávét, majd őröljük le közepesen durvára (Comandante 26 klikk)
 3. Szereljük össze az Aeropress-t
 4. Tegyünk 2 db papírszűrőt a szűrőtartóba és áztassuk át. Egy kávéskanál szárával nyomkodjuk ki a levegőt a két papírszűrő közül
 5. Tegyük fejjel lefelé az Aeropress-t a mérlegre és öntsük bele az őrleményt
 6. Tárázzuk le a mérleget, indítsuk ez a stoppert és öntsünk hozzá 50g 80 °C vizet
 7. Keverjük össze, hogy az őrleményt megfelelően átjárja a víz.
 8. 0:30-nél öntsük fel az Aeropress-t vízzek 200g-ig.
 9. Ismét keverjük meg az őrleményt, de figyeljünk a következőkre: 10-20x keverés legyen, de NE körkörös, hanem előre-hátra mozdulatokkal a kanalat folyamatosan felemelve keverjük.
 10. Vegyük le az Aeropress-t a mérlegről majd lassan nyomjuk lefele úgy, hogy a crema a perem széléig érjen.
 11. Helyezzük rá a szűrőt
 12. 1:40-nél fordítsuk át egy kiöntőre és 20 sec alatt préseljük át.
Szűrés
Ár
 (Ft)
2 490 Ft - 47 980 Ft
Szín
Gyártó