Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól (GLS) |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Segíthetünk?  +36 70 578 8141

info@kaveverzum.hu

Automata kávéfőző

Az automata kávéfőzők a felhasználók kényelmét szolgálják. Frissen őrölt kávéból Ön egy gombnyomásra élvezheti a különböző italokat, legyen az egy eszpresszó vagy éppen egy cappuccino.

Kínálatunkat úgy alakítottuk ki, hogy minden vásárlónknak segítséget nyújtsunk az igényeihez legjobban illő automata kávéfőzőgépet kiválasztásában. Otthoni használatra a Delonghi és Gaggia automata kávéfőzőket ajánlunk, míg irodai, kisebb vendéglátóipari egységekbe, illetve magasabb otthoni igénybevételre pedig Saeco professional automata gépeket ajánlunk. A kategóriákon belül Ön különböző paraméterek beállításával tudja szűkíteni a találati listát, mint például: tejrendszer, szín, garancia, kezelőfelület.

Az automata kávéfőzők előnyei és használatuk

Az automata kávéfőzők legnagyobb előnye, hogy egyszerű kezelhetősége mellett frissen őrölt kávéból készíthet eszpresszó és tejalapú italokat. A technológiának köszönhetően a kávéfőzési folyamat teljesen automatizált, így Önnek nem kell aggódnia, hogy elrontja a receptet. Megfelelő beállítások mellett mindig a legjobb végeredményt élvezheti otthonában, amit megoszthat barátaival és ismerőseivel.

Felszereltségtől függően választhat hagyományos gőzölős tejhabosítóval felszerelt modellt, mellyel manuálisan készíthet tejalapú italokat. Tejtartályos modellek esetében viszont a tökéletes cappuccino és latte macchiato is automatikusan elkészül.

A gépek beállításait Ön teljes mértékben személyre szabhatja. Állítható beépített őrlő segítségével az őrlés finomságát tudja pontosan beállítani, így garantálva a kávébabból elkészíthető legjobb italt.

Az aromafunkcióval pedig a ledarált kávé mennyiségét tudja szabályozni, általában automata gépek esetében 6-12 gramm között állítható ez a tartomány. Mind az őrlési finomság, mind pedig az őrölt kávémennyiség hozzájárul a végeredményhez: aromákat, erősséget, testességet tudja így megfelelően beállítani.

 

Automata kávéfőzők karbantartása és tisztítása

Tisztításuk roppantul egyszerű feladat. Minden nap érdemes a kávézacc tartály kiüríteni, és az eltávolítható csepptálcát csap alatt elöblíteni.

Heti rendszerességgel ajánlott az eltávolítható központi főzőegységet a csap alatt, folyó vízzel átöblíteni.

Használattól függően, alkalomszerűen a gépet vízkőteleníteni szükséges. Ez is egyszerű automatizált folyamat. Önnek a gyártó által javasolt vízkőtelenítő folyadékot és vizet a víztartálya kell önteni, majd elindítani a programot, ami automatikusan lefut. Ezután a vízszűrő cseréjét kell megejteni.

 

A megfelelő víz fontossága

A víz több szempontból is fontos tényező. Egyrészt, mert a kávé 98% víz, így igenis a végeredmény ízének szempontjából a megfelelő minőségű víz elengedhetetlen. Másrészt a gép élettartamát tudja befolyásolni, ha megfelelő minőségű vizet alkalmaz.

Mindenképp szűrt víz használatát javasoljuk. Megoldás lehet egy vízszűrő kancsó beszerzése, ha otthonában nem áll rendelkezésre telepített vízszűrő berendezés.

 

Szűrés