Szemes kávé
Üdvözlünk a minőségi szemes kávék világában! Kínálatunkban megtalálhatók a neves nagyüzemi márkák, a vendéglátóipar számára készített magas minőségű kávék és hazai pörkölők kézműves, speciality tételei. Rendeld házhoz kedvencedet vagy fedezz fel új, izgalmas tételeket és élvezd az otthoni kávézás minden pillanatát! További információ az oldal alján.
Fedezd fel a minőségi szemes kávék világát
Lépj be a szemes kávék birodalmába, ahol mindenki megtalálhatja a számára tökéletes kávét. Akár tanulni, összehasonlítani, akár vásárolni szeretnél, nálunk biztosan jó helyen jársz. Kínálatunkat úgy alakítottuk ki, hogy minden kávérajongó igényét kielégítsük, legyen szó a jól ismert nagyüzemi márkákról vagy a különleges, kézműves pörkölők termékeiről.
Széles választék
Kínálatunkban megtalálhatók a világ legismertebb kávémárkáinak jelentős része, amelyek már bizonyították minőségüket. Emellett külön figyelmet fordítunk a vendéglátóipar számára készített magas minőségű kávékínálatra, hogy ezeket a nehezen beszerezhető termékeket is otthonodban élvezhesd. Ne hagyd ki hazai pörkölőink kézműves és speciality tételeit sem, amelyek igazi különlegességeket rejtenek. Ezek közül néhány tétel csak időszakosan érhető el, a folyamatosan változó kínálat pedig végeláthatatlan felfedezése csábít. Válogass a különböző pörkölési szintek és ízjegyek közül, és találd meg új kedvencedet!
Hogyan válassz szemes kávét
Nem minden kávé alkalmas minden kávékészítési eljáráshoz. Ha még kezdő vagy e téren, nem gond adunk néhány tippet, hogy milyen úton indulj el.
Pörkölési szintek
Világos pörkölés
A világos pörköléssel a kávé termőterületére és feldolgozására jellemző ízjegyeket fedezheted fel a kávéban. Jellemzően ezek a kávék jóval savasabbak és nem minden eszközzel lehet megfelelően elkészíteni. A világos pörkölés miatt, a babok még kevésbé porózusak és így nehezebben lehet belőlük kivonni az oldható anyagokat (íz, aroma, koffein, ásványi anyagok). Ezeket a kávékat automata kávéfőzőkhöz nem ajánljuk, mert nagyon savas lesz a végeredmény. Azok számára javasoljuk, akik a gyümölcsösebb savasabb kávékat keresik.
Sötét pörkölés
Minél sötétebbre pörkölt a kávé annál inkább eltűnnek a termőterületre és feldolgozásra jellemző ízjegyek és kialakulnak az általános pörkölési ízjegyek (kenyér, csokoládé) és végül az erőteljes már-már égett ízek. A sötétebb pörkölés hatására a cukrok megkaramellizálódnak így egyre inkább megjelennek a keserű ízek. Ezzel egyidejűleg pedig a savasság is csökken.
Közepes pörkölés
Egy arany középút, ahol a pörkölés ízjegyei és a termőterület ízjegyei harmóniába kerülnek.
Összetétel: arabica vs robusta
Az arabica és robusta különbségekről részletesebben blogunkban itt olvashatsz. Amit itt érdemes kiemelni, hogy az arabia a nemesebb és ízesebb kávé és kevesebb koffeint tartalmaz a robusta-hoz képest. Ugyanakkor a kettő keverékét gyakran alkalmazzák különböző blendekben – olyan, mint amikor a süteménybe teszünk egy kis sót. Ezeket a blendeket elsősorban eszpresszóhoz vagy eszpresszó alapú tejes itaolhoz ajánljuk. Az automata kávéfőzőkhöz kimondottan jó választás a 60/40 – 80/20 keverékek. Illetve akik szeretik a rövid italokat (ristretto).
Régiókra jellemző fő ízjegyek
Érdemes figyelmet fordítani a különböző régiók jellegzetes ízjegyeire – de a pontos információt a termékoldalon keressétek.
Dél-Amerika: mogyoró, csokoládé, karamel, édes ízjegyek
Afrika: gyümölcsös, virágos, édes
Ázsia: földes, gyógynövényes, étcsokoládés
Ajánlás különböző elkészítési mód szerint
Alternatív eszközök / filterkávé: az egyszerűség kedvéért ezeket a világos pörkölésű tételeket külön kategóriába gyűjtöttünk, amit itt érsz el.
Kotyogós kávéfőző: a kínálatunkból szinte bármelyik kávét választhatod az ízlésednek megfelelően. Érdemes kis kiszerelésűekből választani, hogy mindig friss kávéból tudj őrölni.
Automata kávéfőzők: A világos pörkölésű tételek kivételével szinte bármelyik választás jó lehet.
Eszpresszó kávéfőző: talán az egyik legkényesebb témakör, mivel a megfelelő szerkezetű kávéban elengedhetetlen a megfelelő lefolyás és recept beállítása szempontjából. Ajánlatunk: hazai pörkölők friss tételei (pörköléstől számított 2 hónapon belül), a horeca kávék (Hausbrandt, Mokaflor, Filicori, Pascucci), valamint a nagyüzemi kávék közül: Illy, Vergnano, Pellini.
Navigáció és vásárlás
A kávékat márkák és pörkölők szerint külön kategóriába rendeztük, a jobb átláthatóság és tájékozódás végett. A főkategóriában a szűrő használatával listázhatod ki a számodra érdekes tételeket, legyen szó összetételről, termőterületről vagy pörkölési profilról. A termék nevére kattintva további információt tudhatsz meg. Tudjuk, hogy az online történő vásárlás olykor kételyeket hordoz magával, így a termékoldalon feltüntettük a termékek szavatossági idejét a nagyüzemi kávék esetében, a friss pörkölésű tételekkel kapcsolatban pedig a pörkölési dátumot – így nincs zsákbamacska!