Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól (GLS) |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Segíthetünk?  +36 70 578 8141

info@kaveverzum.hu

Timemore

A több kávérajongó által 2012-ben alapított TIMEMORE egy viszonylag fiatal, kínai székhelyű cég, amelynek már sikerült meghatározó hírnevet szereznie a kávéiparban minőségi és egyedülálló termékeikkel. Termékpalettájuk elsősorban a kézzel történő kávéfőzésre specializálódott. Funkciójukban, minőségben és designban is kiemelkedő termékeket alaposan tervezik és tesztelik, hogy megfeleljenek a legmagasabb elvárásoknak.


8termék 18

KávéVerzum ajándékutalvány

Szállítási idő:
2-5 Munkanap
5 000 Ft

A Timemore kézi őrlőcsalád a belépő szinttől egészen a legmagasabb igényeket kielégítő modellekkel rendelkezik, ami mind egytől egyig precíz, minőség é megbízható darab. Minden modell duplán csapágyazott tengellyel rendelkezik ami, biztosítja a stabilitást, a könnyű meghajtást és az egységes végeredményt.

A Timemore Chestnut C2 modellek és C3 modellek a termékcsalád belépő szintű őrlői. A C2 standard 38mm-es acél kúpos őrlőtárcsával, míg a C3 modellek már egy továbbfejlesztett S2C660 őrlőkéssel rendelkeznek. A 38mm-es E&B S2C660 (Spike-2-Cut) kések kialakításuknak köszönhetően egyre apróbb darabokra vágják a kávészemeket, így az őrlemény még egyenletesebb az elkészített kávé pedig testesebb és még tisztább ízű. A kések kidolgozásának köszönhetően még kisebb az ellenállás így maga az őrlés is könnyebb. Az S2C660 őrlőtárcsa a Timemore magasabb kategóriás (X/XLite) őrlőiben megszokott S2C880 42 mm-es őrlőkések „kis testvére”.

 

Kedvünk szerint választhatunk a Timemore kínálatában a hagyományos hajtókarok közül, illetve „Fold” – azaz összecsukható hajtókarral rendelkező modellek közül (ez utóbbit FOLD vagy PRO jelöléssel látja el a gyártó).

A C2 és C3 sorozatban is megtalálhatóak a nagyobb babatartállyal rendelkező modellek, melyek a MAX jelölés kaptál.

A klikkek száma a gyártó által megadott 30 klikkes tartományban állíthatóak, azonban a kések kialakítása és a klikk rendszer fejlesztés által az ajánlott tartomány eltér a C2 és C3 esetében. Ezen felül a C3-as modellcsalád kibővült az ESP modellel, amely kifejezetten eszpresszó készítésre terveztek. A klikk rendszer így az állíthatósága is jóval finomabban hangolható a hagyományos modelleknél. Így, ha valaki kifejezetten eszpresszó készítésre keresi a megfelelő őrlőt, akkor mindenképpen az ESP modelleket javasoljuk erre a célra, a nagyobb állítási tartomány és finomhangolás céljából. A lenti összehasonlító táblázat szemlélteti a gyártó által javasolt referencia beállításokat.

 

 

C2

C3

C3 ESP

Espresso

10-14 klikk

7-8 klikk

0.8-1.1 fordulat

Pour Over

18-24 klikk

13-16 klikk

1.4-2.0 fordulat

French Press

25-27 klikk

17-20 klikk

2.0-2.3 fordulat

 A C3/ C3S modellek esetében egy teljes fordulat 12 klikk, míg az ESP esetében egy teljes fordulat 30 klikk.

A lenti ábrán látható a C3-as sorozat modelljeinek összehasonlítása.

Timemore C3 sorozat jellemzői:

  • C3: alapmodell, belül műanyag kerettel.
  • C3 S: teljesen fém, az őrlő alján szilikon lappal
  • C3 Pro: Összecsukható tekerővel
  • C3 ESP: széles skálán állítható őrlési tartomány – 30 klikk körönként

 

A Timemore S3 modellje az első, ami az őrlőtárcsák külső állítását teszi lehetővé, illetve ez a modell S2C890 – 42 mm-es késekkel rendelkezik. Könnyű meghajtás, egységes őrlemény és kényelemes külső állítás, ami a nagyszerű design-on kívül kiemeli a főbb tulajdonságait. Az S3-as modellt viszont azoknak ajánljuk, akik alternatív kávékészítéshez keresnek megfelelő őrlőt.

 

A Timemore X / XLite modellek a termékcsalád csúcs modelljeit képviselik, akik abszolút az elit osztályba tartoznak. Az S2C880 42 mm-es kések és a finoman állítható klikk rendszernek köszönhetően bármely kávékészítési eljáráshoz kiváló választás.

 

Hogyan állítsuk be a kézi kávéőrlőket?

A kézi kávéőrlők valamilyen klikk rendszerre rendelkeznek. Beállításuk egyszerű:

  1. Helyezd fel a hajtókart
  2. Tekerd le az őrölt kávé babtartály
  3. Fogd meg a hajtókart, majd az őrlő alján található állító tárcsát tekert az órajárással megegyező irányba addig, amíg ellenállást nem érzel. Ekkor összeérnek a kések és a hajtókar nem mozdul.
  4. Kezd el visszafele állítani az őrlő tárcsát klikkenként, addig amíg a hajtókar szabadon nem jár. Amikor ez megtörténik, az jelenti az 1-es fokozatot (1-es klikk)
  5. Tekert az állító tárcsát az órajárásának ellentétes irányba és számold a klikkeket.
Szűrés
Termék státusza
Ár
 (Ft)
5 000 Ft - 55 990 Ft
Szín
Gyártó
Őrlőtárcsa típusa