Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól (GLS) |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Segíthetünk?  +36 70 578 8141

info@kaveverzum.hu

Kávéőrlő

A kávéőrlő kiválasztása szempontjából a legfontosabb az egyedi igények szem előtt tartása.

Elektromos vagy kézi darálót szeretnél, esetleg hordozhatót vagy olyat ami több csésze elkészítését tudja kiszolgálni nap, mint nap? Milyen gyakran használnád? Eszpresszó vagy más jellegű, esetleg filter kávék készítéséhez is használnád? Ezeket a kérdéseket mindenképp érdemes letisztázni az őrlő kiválasztása előtt.

Kézi kávéőrlő

Kézi kávédarlókat azokat ajánljuk, akik utazáshoz keresnek kávéőrlőt, mert bárhol vannak a jó kávéról nem szeretnének lemondani. Vagy azoknak, akik több féle kávékészítési eljárást alkalmaznak vagy több féle kávébabot használnak egy ideűleg. Nekik a kézi kávédaráló megfelelő rugalmasságot biztosít ahhoz, hogy gyorsan és könnyendén az alkalmazott kávékészítési módszerhez állítsák az őrlőt.

A kézi kávédarálók működése igen egyszerű. Szerkezetük egy tengelyre épített kúpos őrlőmű ami vagy kerámiából vagy acélból készül. A kések távolságát egy állító gombbal lehet szabályozni, ami távolítja vagy közelebb helyezi az őrlő késeket egymáshoz ezzel biztosítva finomabb vagy durvább őrleményt. Magát a kávébab őrlését pedig kézzel végezzül.

A kézi kávédarlálók esetében az alkalmazott kávékésztési eljáráshoz (őrlemény finomsága vaggy durvasága) ki kell tapasztalnunk a megfelelő szemcseméretet. Ezt úgy tudjuk szabályozni, hogy a kiinduló pont mindig a legfinomabb őrlemény, azaz az állító gombot teljeseb meghúzzuk, majd óramutató járásának ellentétes irányba durvítva (távolítva a kések távolságát) számoljuk a "klikkek számát. 

 

Elektromos kávéőrlő

Az elektromos kávédarálót elsősorban azoknak ajánljuk akik eszpresszó géphez keresnek őrlőt és napi 1-2 kávénál több mennyiséget készítenek. 

A háztartási célra gyártott elektromos őrlők átalában acél kúpos őrlőművel rendelkeznek.

 

Szűrés