Guji régió – Tökéletes otthon a kávénak
A bőséges csapadéknak, magas tengerszint feletti magasságnak és az ásványi anyagokban gazdag talajnak köszönhetően Guji ideális helyszín specialty kávék termesztésére. Ez a különleges termőterület az elmúlt években egyre nagyobb figyelmet kapott, mivel az itt termő kávék egyedi ízvilággal rendelkeznek, amely elkülöníti őket Etiópia más régióitól.
A 2250 méteres magasságban növekvő kávécserjék optimális klimatikus körülmények között fejlődnek, életük legjobb szakaszában vannak, így a lehető legmagasabb minőséget kínálják a filterkávék rajongóinak.
Uraga és a 168 órás fermentáció titka
Uraga, a Guji tartomány szívében található Solomo kerületben fekszik. Az itt található 5,2 hektáros ültetvény és mosóállomás különlegessége, hogy több mint 8 éve tökéletesítik az anaerob fermentációs technikát. A helyi klíma, a 1525 mm éves csapadék, valamint a hamisbanánfák árnyékában növekedő kávécserjék adják az alapot ahhoz a páratlan komplexitáshoz, amely ebben a filterre pörkölt, világos kávéban megjelenik.