Mauricio Escalon családja 1870-ben kezdte meg a kávégazdálkodást El Salvadorban. Az évek alatt a család több krízissel is megküzdött, de kitartásuk meghozta az eredményt: mára két feldolgozó állomás és 10 farm büszke tulajdonosai.
Las Marias igen hamar került a család birtokában: az 1900-as évek eleje óta művelik. A farm több változáson ment át, jelenleg a 35 hektáros területen Bourbon, Pacas, Colombia és Pacamara variánsokat termesztenek.
Ez a tétel Pacas variánst tartalmaz. A szemeket szelektív szüret után cseresznyéstül, azonnal légmentesen elzárják, és 120 órán át fermentálják. Ez után vékonyan az emelt ágyakra terítik, ahol időjárás függvényében 15-21 nap alatt készre száradnak. Az egyenletes száradás érdekében naponta többször is átforgatják.
Fermentáltsága ellenére inkább mély édesség, mintsem alkoholos jegyek jellemezték.