Főbb jellemzők:
- Automata PID érzékelő tejhabosításhoz
- 9 állítható tejhabosítási textúraszint
- 40 – 75 °C között állítható tejhabosítási hőmérséklet
- Automata gőzkartisztítás
- Automata kávé őrlés és adagolás
- 45 különböző őrlési beállítási lehetőség
- 280 g-os tartály kapacitás
- 58 mm rozsdamentes szűrőtartó
- 2 - 4 bar alacsony nyomású előgőzölés
- 9 bar szabályozott főzési nyomás
- Dupla bojleres vízmelegítő rendszer
- 6 perc felfűtési idő
- 5 kávé menü opció és 8 egyéni beállítás
- Programozható főzési mennyiség
- Különálló forróvíz kimenet
- Kivehető 2,5 literes víztartály
- Csészemelegítő
- Kivehető csepptálca
- Autostart program
- Állítható digitális óra
- Automatikus kikapcsolás funkció
- Vízkőmentesítés funkció
Gondos előkészítés
A tökéletes csésze kávéhoz megfelelően gondozott és őrölt kávéra, pontos hőmérsékletre és ideális nyomásra van szükség, mégpedig a főzés teljes időtartama alatt. A the Oracle™ Touch professzionális eszpresszógép lelke a két rozsdamentes acél vízmelegítővel ellátott dupla bojleres fűtőrendszer. Önálló, +/- 1 °C pontosságú vízmelegítő a presszókávé készítésére és önálló, állandó gőzkiadást biztosító vízmelegítő a gőz készítésére. Így egyidejűleg készítheti el optimális hőmérsékleten a tökéletes ízű presszókávét, és habosíthatja fel a tejet.
Ezenkívül a gőzölőfej is fel lett szerelve egy fűtőegységgel, amely gondoskodik a stabil hőmérsékletről az egész rendszerben, a kávéfőzés kezdetétől a végéig. A fémkövekkel ellátott beépített kúpos daráló automatikusan megőröl, adagol és tamperol 22 gramm kávét a kétszeres ízbombához, vagy használhatja a kisebb szűrőt 14 g kávéval. Mindezt egy egyszerű érintésvezérelt kijelző segítségével működtetheti.
Láthatatlan segítség
Csaknem valamennyi professzionális kávéfőzőgép alapfelszereltsége közé tartozik a nyomáscsökkentő szelep. A Sage the Oracle™ Touch professzionális eszpresszógépe sem lehet ez alól kivétel. Ez a teljesen kommersz elem határozza meg a maximális nyomást, mégpedig a főzés teljes időtartama alatt. Így elkerülhető a kávé keserű íze, amely éppen a nyomáscsökkentő szelep hiánya miatt keletkezhet, mivel ekkor a kávé megég a szűrőben. A nyomáscsökkentő szelep másik funkciója az úgynevezett kisnyomású előgőzölés. A funkciónak köszönhetően a nyomás fokozatosan emelkedik, így egyenletesen megoszlik a szűrőben lévő kávé felületén, hogy a kávéfőzés a lehető legegyenletesebben történjen.
Teljesen automatikus rendszer
Görgessen oda. Válassza ki. Élvezze.
Válasszon egy italt a the Oracle™ Touch menüjéből és élvezze a kávéházi minőségű kávé gazdag aromáját és selymes mikrobuborékos tejhabját.
4 titok az igazán jó kávéért
A Sage kávéfőzőket úgy tervezték, hogy mind a négy kulcsfontosságú funkciót biztosítsák a tökéletes kávé elkészítéséhez. Akárcsak a legprofibb készülékek!
- 19 – 22 g kávé a tökéletes ízélmény eléréséhez
- Precíz vízhőmérséklet szabályozás +/- 1 ° C
- Alacsony nyomású előforrázás, majd 9 bar nyomáson történő főzés
- Tökéletes textúrájú mikrobuborékos tejhab
Alacsony nyomású előáztatás
Az alacsony nyomású előforrázás 2 és 4 bar között tartja a nyomást, majd fokozatosan emelkedik fel a maximális 9 barra. A kávét ezáltal egyenletesen főzhető le, ami egy harmonikus ízű eszpresszót eredményez. A nyomás mértéke és időtartama, egyéni igényeknek megfelelően állítható be.
A megfelelő mennyiség 19-22 g
Ahhoz, hogy élvezhessük a kávé kiegyensúlyozott ízét, 19-22 gramm frissen őrölt kávébabra van szükség.
Néhány kávéfőző mindössze 11-13 gramm kávét adagol, ami lényegesen kevesebb egy jó kávé elkészítéséhez. Másrészről, a Sage kávéfőzőket olyan szűrőkkel látják el, amelyekkel pontosan 19-22 gramm kávét főzhetünk le. Így csészénkből egy kiváló, kiegyensúlyozott kávét kortyolhatunk.
Abszolút hőmérséklet-szabályozás
A minőségi eszpresszó és a kiegyensúlyozatlan ízű kávé közti különbséget akár 1 °C-os hőmérséklet különbség is okozhatja. A the Oracle™ Touch készülékben a hőmérséklet szabályozása (PID) digitális, ami garantálja, hogy a víz hőmérséklete mindig optimális legyen. A két rozsdamentes acél vízmelegítő, valamint a fűtött főzőkar mindig a kívánt hőmérsékletű vizet szolgáltatja.
Selymesen puha tejhabmikrobuborékkal
Az ízletes eszpresszó és a gazdag tejhab egyensúlyával születik meg az igazi, tökéletes ízű kávé. Annak érdekében, hogy a megfelelő mikrohabot készíthessen el, elegendő nyomást kell biztosítani a gőzfúvókán, hogy a habosítás során több ezer, apró buborékot hozzon létre a tejben. A Sage kávéfőzők olyan gőzfúvókával rendelkeznek, amelyek nagy segítséggel lehetnek Latte Art tudás tökéletesítésében is.
Tartozékok
- 1 csészéhez való szűrő (14 g kávé)
- 2 csészéhez való szűrő (20 g kávé)
- Őrölt kávé tartály
- 480 ml-es rozsdamentes acél tejhabosító
- Tisztító készlet