Földünk legfinomabb kávéi közt tartják számon. Több évszázados hagyomány ízlelhető meg ebből a legendás kávéból.
Dél-Etiópia, Yirgachefe kerület, Gedeo zónában található 800 családi gazdaságok egyikéből, Aricha régióból származik. Kis gazdaságok októberi szüretkor az érett cseresznyéket a falu feldolgozójába szállítják. Itt azokat gondosan válogatják és fából készült tálcákon un. ágyakban helyezik el. Célja, hogy biztosítsák a megfelelő légáramlást és hőmérséklet-szabályozást az optimális szárítási folyamat érdekében, mely időjárástól függően 18-20 napig tart. Mivel a kávét gyümölcshússal együtt szárítják ezért a károsodás megelőzése érdekében a cseresznyéket rendszeresen forgatják. Miután a nedvesség tartalmuk 11,5 és 12 százalék alá csökken, egy helyi raktárban tárolják , majd Addisz-Abebába szállítják, ahol hántolják és exportálják.