Javasolt elkészítés:
Usuchaként (híg tea): 2 gr matcha port (2chasaku) habosíts fel a bambusz ecsettel (chasen), kb. 60-80ml 75-85°C vízzel.
Koichaként (sűrű tea): 3-4 gr (3 chashaku) teát használunk 50 ml vízzel.
A minőségi zöld teák nem csak finomak, hanem folyamatos fogyasztásuk számos jótékony hattással bír, főleg magas antioxidáns és sejtmegújító hatásának köszönhetően. Fokozza az anyagcserét, élénkíti a testet és az elmét.
Mivel a porteánál a teljes levelet elfogyasztjuk, így sokkal több tápanyaghoz juthatunk hozzá mint egy csésze klasszikus zöldtánál.
1 csésze MATCHA tea felér 10 csésze hagyományos zöldtea jótékony hatásával.
A teaszertartás kellékeit (chasen, chasaku, chawan) is megtalálod kínálatunkban.