A blend alapja, hogy a Classic Line termékcsaládba szerettek volna egy igazán prémium minőségű blendet készíteni. Hiányát érezték ugyanis egy olyan komplex, sokrétű kávénak, ami egyaránt remek ízélményt nyújt presszóként, vagy épp tejjel fogyasztva.
Az alapanyagok választásánál egy stabil pont volt: a már jól ismert Brazil Samba tétel, ami a keverék alapját adja. Ezt a kávétan idején íztisztasága, teltsége és kellemes, kakaós-csokis ízvilága miatt választották be klasszikus tételek közé. A keverék gerincét, karakterességét adja tehát – és kerestek mellé olyan specialty opciókat Közép- és Dél-Amerika területéről, amelyek nem elnyomják, sokkal inkább kiegészítik ízvilágát, komplex irányba terelve a végeredményt.
A keresés során a natural feldolgozás tűnt a legmegfelelőbb megoldásnak: édességet, gyümölcsösséget csempésztek az elkészült italba, épp annyit, amennyire szükség volt. Nem a savak hangsúlyozása volt a cél, hanem kimondottan olyan végeredményt megalkotása ahol a savak a lehető legkevésbé dominánsak.
Hét hónap tesztelés, pörkölés, blendelés és alapanyag válogatás után végül megszületett az elképzelt prémium élmény, amely a beszédes Sweet7 lapta: rendkívül édes végeredmény a hét hónapos út végén.