Kainamui állomására nagyjából 1800 kisgazda szállítja be terményeit – valamennyien a New Ngariama Farmers Cooperative Society tagjai. A gazdák átlagosan 200 cserjét gondoznak körülbelül fél hektárnyi területen. A kávé mellett makadámdiót, eukaliptuszt, teát, kukoricát és banánt is termesztenek. A folyamatos fejlődés érdekében Kainamui területét a mezőgazdasági miniszterek és cégek is látogatják, átadva a legfrissebb kutatások és fejlesztések tudásanyagát, melyet a gazdák hasznosítani tudnak.
A kenyai mikro tételek általában a feldologzó-állomásig, ritka esetben az egyéni farmig is lekövethetőek, és csészeminőség alapján választják ki. Mivel a gazdálkodók jelentős része egy hetkárnál is kisebb területet birtokol, az állomásra bekerülő tételeket mindenképpen blendelik – minőségi leválogatás után születnek meg a kiemelkedő tételek.
A megszokottól kicsivel eltérő módon kerülnek ki Kenyából a mosott tételek. A folyamat ugyanúgy indul, mint máshol: a szüret napján a cseresznyéket kimagozzák, majd az áztató medencékbe kerülnek, ahol 24-48 órát töltenek. Az idő leteltével átmossák a szemeket a betoncsatornákon, majd a kávé újfent víz alá kerül, ahol 12-72 órát is eltölthet. Az áztatás végeztével emelt ágyakra kerülnek, és ott száradnak ki.