Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól (GLS) |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Impresso Colombia szemes kávé 1kg
Impresso Colombia szemes kávé 1kg
10 490 Ft

Impresso Colombia szemes kávé 1kg

Impresso Colombia kézműves szemes kávékülönlegesség.

 

Impresso Colombia kézműves kávékülönlegesség eszpresszó és autoamta kávéfőzőkhöz illik leginkább. 

Mosott feldolgozással és közepes pörköléssel készült. 

Ízjegyek: narancsvirág, tejcsokoládé, karamell.

 

Elkészítési javaslat Espressohoz:

  • Bemenő: 17g
  • Kimenő: 32g
  • Idő: 29mp
  • Vízhőfok: 92,5 °C

 


husegpont

Összetétel
100% Arabica
Pörkölés
Espresso
Kávébab eredete
Kolumbia
Pörkölési dátum
2024-02-20
Várható szállítás (GLS)
2024.04.16
10 490 Ft
Egységár: 10 490 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 210 Ft
Az alábbi terméket ajánljuk még kiegészítőként
Részletek

Kolumbiába a kávétermelés kultúrája ugyan később érkezett, mint Brazil szomszédjához, mára azonban a kolumbiai kávét a legjobbak között tartják számon, jelenleg a világon a harmadik legnagyobb kávétermelő ország. Domborzati változatossága a termelésben is megmutatkozik: a legkülönfélébb ízjegyekkel és profilokkal érkeznek onnan kávék. A kiválasztásnál mi olyan területet kerestünk, ami telt gyümölcsösségével remek kontraszt a klasszikus kávékkal szemben.

 

A Risaralda régióban található Asoapia szervezet 10 kistermelő tételeit vásárolja fel a mosóállomásról. A gazdasági szövetséget 2016-ban alapították, célul pedig a fenntartható, kemikáliamentes gazdálkodást tűzték ki mindamellett, hogy remek ízprofilú kávéik a feldolgozás során a lehető legjobb minőségben kerüljenek a zöldkávés zsákokba.

 

Az 1600-1900 tengerszint feletti magasságon elterülő farmokon januártól júniusig tart a betakarítás. Ezekre a hónapokra a farmon dolgozók létszáma megtízszereződik, hiszen egy adott cserjén nem egyszerre érik be a termés, így rendszeresen visszalátogatnak.

 

A farmerek délelőtt kézzel szüretelnek, alaposan ügyelve, hogy a gyümölcshúst meg ne sértsék,délután pedig sor kerül a magozásra. A szemeket ezután általában 16-24 órán át szárazon fermentálják. Ezután egy betoncsatornában kétszer-háromszor is átmossák, mielőtt a kis szárító gépben, nagyjából 25-40 óra alatt készre szárítanák a szemeket.

 

Tökéletes akár feketén, akár tejjel fogyasztva.


Adatok
Gyártó
Impresso
Tömeg
1 kg/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!