Első lépésként őröljünk durva finomságúra 36-42g (60-70g/1 liter arányt tartva) világos vagy közepes pörkölésű, 100% arabica kávét és szòrjuk a filterbe.
Helyezzük a kancsóra, majd töltsük fel hideg vízzel. (Maga a mizudashi is ezt jelenti: hideg vízzel kivonatolás.)
Ezt követően az egész kancsót helyezzük 8-16 órára a hűtőbe. A formája direkt úgy lett kialakítva, hogy a hűtő ajtajában is kényelmesen elférjen.
Ha elkészült, csak emeljük ki a filtert, amit meleg vízzel öblítsünk el.
Az eredmény teljesen más, mint a forró filteres eljárásoknál.
Hűtőben tárolva 2-3 napig fogyasztható az így elkészített kávé.
A kávét az üveg kancsóban ízlés szerint szervírozhatjuk jéggel, tejjel, ízesítő szirupokkal vagy esetleg tovább hígíthatjuk egy kis vízzel. Amennyiben a kancsóba később jég kerül, érdemes egy kicsit több őrleményt használni, hogy ne legyen nagyon vizes az ital.