Carlos Arturo Trujillo a Patio Bonito farm alapítója 50 éve foglalkozik kávétermesztéssel Kolumbiában családjával karöltve. Paola Trujillo, Carlos lánya sokat segített a kávék feldolgozásának forradalmasításában édesapjának, neki köszönhetően 2022 óta a thermal shock, a és az anaerob feldolgozások a farm szerves részét képezik. A farmon 47 000 kávécserje található, több, mint 12 féle variánsból. Nagy odafigyeléssel és hozzáértéssel gondozzák a cserjéket, hiszen a Carlos akkor elégedett, ha a kávék elérik a legalább 87 pontot a cupping során.
A Finca Patio Bonito kávét 2018 óta termesztik a farmon. Feldolgozása során a legérettebb gyümölcsöket szedik és válogatják ki kézzel vagy úsztatásos módszerrel. Megtisztítják, majd magas, de árnyékos ágyakon szárítják őket legalább 2 hétig. Bár az esős Kolumbiai időjárás nem segít a száraz feldolgozás folyamatában, ezért nagy figyelmet fordítanak a folyamat tökéletességére, hogy a végeredmény egy kiváló csésze kávé lehessen.