A kávé az Elgonna hegy lejtőin termett, Nyugat-Kenyában. Haszonállat- és marhatenyésztés, valamint kukoricatermesztés jellemzi a régiót már hosszú idők óta.
Azonban egyre több és több helyi, jellemzően a fiatalabb generáció, kávétermesztésbe fogott.
Az időjárási körülmények tökéletesek: gazdag, vulkanikus talaj, enyhe időjárás nagyjából 28 fokos középhőmérséklettel egész évben. Az itt termesztett kávé közepes savassággal és testtel, valamint élénk, virágos jegyekkel bír.
A Wanrich farm egy családi vállalkozás, ami 2015-ben indult. Az első években Jane Kamau cserjéi nem termettek jól.
Később azonban egy helyi mezőgazdasági kiállításon, Jane találkozott a Coffee Research Institute embereivel, akik biztosították őt támogatásukról. Az együttműködés során sikerült a megfelelő variánsokat kiválasztani, így a farm termelékenysége az évek alatt ötvenszeresére nőtt.