Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól   |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Twenty Eight - Kenya AB Speciality szemes kávé 250g (filter profil)
Twenty Eight - Kenya AB Speciality szemes kávé 250g (filter profil)
5 200 Ft

Twenty Eight - Kenya AB Speciality szemes kávé 250g (filter profil)

A Twenty Eight (28) A Kenyai tétele egy gyümölcsösen vibráló kávé ami a Murang’a régióból érkezett. A savak most sem vonulnak háttérbe, a gyümölcsös lecsengésnek köszönhetően egy kiegyensúlyozott, izgalmas tételhez van szerencsénk.

Ízjegyek: Édes koktél paradicsom, piros ribizli és pomelo

 

  • Régió: Githigu / Murang’a
  • Variáns: Ruiru 11, SL28, SL34
  • Feldolgozás: Mosott

Pörkölési profil: Filter - világos

 

Ajánlott elkészítés

Az oldal alján.


husegpont

Összetétel
100% Arabica
Pörkölés
Világos (Filter)
Kávébab eredete
Kenya
Pörkölési dátum
2023-09-25
Szállítási idő
1-3 Munkanap
5 200 Ft
A vásárlás után járó pontok: 104 Ft
Részletek

A Twenty Eight  Hernyák Gábor, 2019-es Magyar barista bajnok (Magyar Brewers Cup) által megálmodott kávémárka. Gábort szinte a KávéVerzum elindulása óta ismerjük és a mai napig együtt dolgozunk, amire rendkívül büszkék vagyunk.

Számos területen dolgozott már a speciality kávé világában, így  megfelelpő és széles tapasztalattal rendelkezik. A széleskörű tapasztalat, a tudás, a kávé iránti szenvedély, a folyamatos fejlődésre való törekvés jellemzi munkásságát és ezek együttes eredménye mutatkozik meg a Twenty Eight (28) speciality kávé kollekcióban. 

Néhány szó a termékcsaládról - by Hernyák Gábor

A brazil kávé egy letisztult csokoládés, mandulás, törökmogyorós ízvilágot képvisel, ami egy igazán kellemes, édes, klasszikus kávé - tökéletes azok számára, akik az olasz kávék komfortját keresik, de mégis szeretnének elmozdulni a minőségi specialty kávék irányába.

 

A brazil - colombia blend egy picit felpörgeti a már megszokott, brazil kávé ízvilágát. A columbia miatt egy kellemes citrusossággal indul az ízélmény, majd átveszi a csokoládé, törökmogyoró a főszerepet, hogy egy kellemes, hosszantartó édességet hagyjon a szánkban. A blendek mindig is nagyon közkedveltek voltak, ugyanakkor egy időben háttérbe szorultak a specialty kávék világában. Azt gondolom, hogy megfelelő arányban keverve kifejezetten izgalmas ízeket tudunk kihozni egy blendből, ha a két kávé ilyen harmóniában tudja megtámogatni egymást. 

 

Az etióp kávék mindig is nagy szerepet töltöttek be az életemben. A száraz etióp kávék kifejezetten wow tételek, igazi gyümölcs bombák voltak. Mára már az a tapasztalatom, hogy évről- évre egyre gyengébb tételek elérhetőek ebből az országból. Szerencsések vagyunk, hiszen ez idáig sikerült kifogni olyanokat, amik felidézik bennem az etióp kávékban lévő "wow" faktort. Könnyen kivehető intenzív eper, barack es florális ízjegyeket találhatunk ezekben a kávékban anélkül, hogy nagyon kelljen koncentrálnunk. 

 

A peru pedig egy rendkívüli mosott tétel Dél - Amerikából, kifejezetten tiszta, édes gyümölcsösséggel. Lédús őszibarack, meggy, cseresznye és csipkebogyó íz kavalkádját tudja felvonultatni. Savakban kifejezetten izgalmas vibránsság jellemzi.

Receptek

Hario Immersion Swtich-el készítve

Saját receptúránk mellyel egy igazán balanszos kávét kapunk, ahol a koktélparadicsomra emlékeztető jellegzetes édes és savanyú ízjegyek dominálnak.

Arány: 1:16,  20g őrlemény 320g vízzel készítve

Őrlemény: közepes, Comandante 21 klikk

Vízminőség: lágy filtervíz (Melbourne recept)

Vízhőfok: 92 °C

A felöntést három fázisban végezzük:

1. felöntés (0:00): a swtich nyitott állapotban van, hagyjuk, hogy a blooming után a vizünk átfolyjon. Adjunk 60g vizet körkörös felöntéssel.  

 

2. felöntés (0:30): a swtich továbbra is nyitva marad. Öntsünk újabb 100g vizet az őrleményre körkörös mozdulatokkal. A teljes súly = 160.

 

3. Felöntés (1:10): zárjuk el a swtich-et és öntsük a maradék 160g vizet az őrleményre, lassú körkörös mozdulatokkal

 

Amikor a stopper eléri a 2:00-et nyissuk ki a switch-et és hagyjuk, hogy a víz átfolyjon.

 

A teljese Brew time 2:30-3:00 kell lennie. Ha ettől eltérnél akkor az őrlőn célszerű állítani.

Adatok
Gyártó
Roastopus
Tömeg
250 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!