Eper, florális, teás – egy élénk, gyümölcsös kaland Etiópia szívéből.
Ez a különleges tétel a Guji zóna szívében, Bookkisa régió kisbirtokosainak keze munkáját dicséri. A kávécseresznyék a Sawana feldolgozó állomáson kerülnek gondos szárításra, amely 2022 óta gyűjti be a termést körülbelül 30 helyi gazdától. A magas tengerszint feletti fekvés (2000–2150 m) és az organikus termesztés, valamint a natural feldolgozás kivételesen élénk, komplex csészét eredményez.
A csészében édes, érett eper dominál, melyet levendulás virágosság, és egy teás ízjegyek egészítenek ki.
- Régió: Bookkisa, Shakiso, Guji – Etiópia
- Termelők: Helyi kisbirtokosok
- Variánsok: Gibirinna 74110 & Serto 74112
- Feldolgozás: Natural (természetes)
- Tengerszint feletti magasság: 2000–2150 m
- Termesztés: Organikus, erdei rendszerben
- Pörkölés: Világos
