Tippek krémes tejhab készítéséhez
1. töltsünk hideg tejet a tejhabosító kancsóba
2. A gőzkarból engedjük ki a vizet
3. Helyezzük a gőzkart a tejbe, merítsük 1,5-2 cm mélyre. A gőzkart támasszuk meg a kancsó csőrével, majd kancsó alját kissé a gőzkar felé döntsük. A tejbe mártott gőzkart a kancsó középpontjától kissé balrva vagy jobbra helyezkedjen el. Így tudunk örvényt kelteni és eldolgozni a buborékokat.

4. Kezdjük meg a gőzölést. Kezünkkel vagy termometer-el kontrolláljuk a tej hőmérsékletét és ügyeljünk rá, hogy a tej hőmérséklete 55-65 celsius fok között legyen. A tej ebben a tartományban lesz édes és megfelelő állagú.
5. Vegyük ki a gőzkart a tejből, majd körkörös fordulatokkal forgassuk át a tejhabunkat és kezdjük el az öntést.
Ha egyszerre több cappuccino vagy flat white elkészítéséhez szeretnénk tejet habosítani, akkor arra az 1 literes kiszerelés tökéletes választás. Ugyanakkor a kisebb kancsóval könnyebben elvégezhetjük az öntési feladatot, illetve a tejet is el tudjuk különíteni.
1. Habosítsuk fel a megfelelő mennyiségű tejet a nagy 1 literes kancsóban
2. Ütögessük meg a kancsót és forgassuk meg a tejhabot
3. Öntsünk át a tejhab egy részét egy 350 ml-es kancsóba, úgy hogy az 3/4-ig legyen, majd önsük vissza a nagy kancsóba annyit tejhabot, hogy a 350 ml-es kanna félig legyen
4. Öntsük meg a formát a kis kancsóból
5. Ismételjük meg a folyamatot a 2. lépéstől annyi alkalommal, ahány adagra valót habosítottunk