A tejhabosító kancsó a hideg tej felgőzöléséhez (gőzkarral) és kiöntéséhez (latte art) lett tervezve. Mivel nem tapadás mentes a belseje és könnyen átforrósodik (leégne benne a tej), ezért nem ajánljuk tűzhelyen való melegítésre!
Tippek krémes tejhab készítéséhez
1. töltsünk hideg tejet a tejhabosító kancsóba
2. A gőzkarból engedjük ki a vizet
3. Helyezzük a gőzkart a tejbe, merítsük 1,5-2 cm mélyre. A gőzkart támasszuk meg a kancsó csőrével, majd kancsó alját kissé a gőzkar felé döntsük. A tejbe mártott gőzkart a kancsó középpontjától kissé balrva vagy jobbra helyezkedjen el. Így tudunk örvényt kelteni és eldolgozni a buborékokat.
4. Kezdjük meg a gőzölést. Kezünkkel vagy termometer-el kontrolláljuk a tej hőmérsékletét és ügyeljünk rá, hogy a tej hőmérséklete 55-65 celsius fok között legyen. A tej ebben a tartományban lesz édes és megfelelő állagú.
5. Vegyük ki a gőzkart a tejből, majd körkörös fordulatokkal forgassuk át a tejhabunkat és kezdjük el az öntést.