Annak ellenére, hogy nem annyira ismert, mint szomszédai, Tanzánia valójában Afrika negyedik legnagyobb kávétermelője Etiópia, Uganda és Elefántcsontpart mögött. Valójában a 19. század óta a kávé az ország egyik legfontosabb exportcikke. A kávét főleg északon, a festői Kilimandzsáró lejtőin termesztik, délen pedig olyan termelő régióknak ad otthont, mint Mbeya, Mbinga és Mbozi.
Ez a kávé az Edelweiss farmról származik, amely a Ngorongoro Természetvédelmi Terület szélén található őshonos erdőkkel körülvéve. Az 1650-1820 méter tengerszint feletti magasságban elterülő farmot 1900 körül német telepesek alapították, a második világháború után a brit kormány vette át, és 1969-ben vásárolta meg Mr. BN Vohora. Mivel a farm egy Észak-Tanzánia nagyon távoli régiójában van, a Vohora család célja, hogy kapcsolatba lépjen a környező közösséggel. Különféle fenntarthatósági projekteket hajtanak végre a helyi közösség támogatása és a természeti környezet védelme érdekében. Tanulási lehetőséget biztosítanak a gazdaságban, támogatják a helyi iskolákat és óvodákat alapítottak alkalmazottak gyermekei számára. Ezenkívül a farm zöld határon osztozik a Ngorongoro Természetvédelmi Területtel. Ennek eredményeként az elefántok és a bivalyok rendszeresen átkelnek a kávéültetvényen, kihívást jelentve a farmnak és annak kényes fáinak.
A tanzániai kávék aromában kellemes, savasság és testben gazdag. Édes ízüket a vulkáni talajból származó ásványi tápanyagoknak köszönhetően kiegyensúlyozott ízek gazdagítják.