Rwandába a kávétermelés a gyarmatósítók által jutott el, hiszen szerettek volna minél több területet a növénynek szentelni, hogy ki tudják szolgálni az Európában egyre növekvő igényt az akkor még luxus cikknek számító kávéra.
Az Abadatezuka Cooperative egy csoport kisgazdálkodókból álló közösség Rwanda nyugati vidékén. Nem rendelkeznek saját feldolgozó részleggel, így a 2017 óta működő Cíato mosóállomásra viszik a kávécseresznyéket, amit több közelben lévő farm is használ. Az akár 2200 méter magasan is termő kávé ebben a régióban azért számít különlegesnek, mert a közelben elhelyezkedő Nyungwe erdőből érkező méhek beporzással segítenek elérni a különleges ízélményt. A szintén közelben fekvő Kivu tó és a minőségi termőtalaj, melynek összetétele főleg homok és fekete humusz, szintén hozzájárulnak a kávé végeredményéhez, hogy egy tökélestes csésze kávét kapjunk.