Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól   |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Impresso Colombia szemes kávé 250g
Impresso Colombia szemes kávé 250g
3 290 Ft

Impresso Colombia szemes kávé 250g

Impresso Colombia kézműves szemes kávékülönlegesség.

 

Impresso Colombia kézműves kávékülönlegesség eszpresszó és autoamta kávéfőzőkhöz illik leginkább. 

Mosott feldolgozással és közepes pörköléssel készült. Ízjegyeit tekintve édes ugyanakkor kellemesen citrusos, narancsos. Közepesen savas és testes kávét tudhatunk a csészében.

Kiszerelés: 250g

 

Elkészítési javaslat Espressohoz:
Bemenő: 17g
Kimenő: 32g
Idő: 29mp
Vízhőfok: 92,5 °C

 


husegpont

Összetétel
100% Arabica
Pörkölés
Espresso
Kávébab eredete
Kolumbia
Pörkölési dátum
2024-01-04
Szállítási idő
1-3 Munkanap
3 290 Ft
Egységár: 13 160 Ft/kg
A vásárlás után járó pontok: 66 Ft
Részletek

Kolumbiába a kávétermelés kultúrája ugyan később érkezett, mint Brazil szomszédjához, mára azonban a kolumbiai kávét a legjobbak között tartják számon, jelenleg a világon a harmadik legnagyobb kávétermelő ország. Domborzati változatossága a termelésben is megmutatkozik: a legkülönfélébb ízjegyekkel és profilokkal érkeznek onnan kávék. A kiválasztásnál mi olyan területet kerestünk, ami telt gyümölcsösségével remek kontraszt a klasszikus kávékkal szemben.

 

A Risaralda régióban található Asoapia szervezet 10 kistermelő tételeit vásárolja fel a mosóállomásról. A gazdasági szövetséget 2016-ban alapították, célul pedig a fenntartható, kemikáliamentes gazdálkodást tűzték ki mindamellett, hogy remek ízprofilú kávéik a feldolgozás során a lehető legjobb minőségben kerüljenek a zöldkávés zsákokba.

 

Az 1600-1900 tengerszint feletti magasságon elterülő farmokon januártól júniusig tart a betakarítás. Ezekre a hónapokra a farmon dolgozók létszáma megtízszereződik, hiszen egy adott cserjén nem egyszerre érik be a termés, így rendszeresen visszalátogatnak.

 

A farmerek délelőtt kézzel szüretelnek, alaposan ügyelve, hogy a gyümölcshúst meg ne sértsék,délután pedig sor kerül a magozásra. A szemeket ezután általában 16-24 órán át szárazon fermentálják. Ezután egy betoncsatornában kétszer-háromszor is átmossák, mielőtt a kis szárító gépben, nagyjából 25-40 óra alatt készre szárítanák a szemeket.

 

Tökéletes akár feketén, akár tejjel fogyasztva.


Adatok
Gyártó
Impresso
Tömeg
250 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!