Las Calaverast 1986-ban alapította Carlos Alonso Castillo, amikor megvette első saját parcelláját, és önálló kávétermesztésbe kezdett. Korábban már dolgozott a környező farmokon, de ideje volt elindítani a családi vállalkozást. A két generáció alatt a család egyre inkább a minőségi tételek termesztése és a kifogástalan feldolgozás irányába terelte gazdálkodását, céljuk egyáltalán nem a tömegtermelés.
La Paz régiójában, 1400 – 1550 méteres fekvésen, Honduras délnyugati részén fekszik a farm maga. Az őslakosok „a kő helyének” nevezik a területet, a sziklás talajt borító vastag dzsungeltakaró miatt. A farm agyagos, vályogos talajon terül el, ráadásul a mérsékelt klímának köszönhetően a cserjék ugyan kisebb hozamot termelnek (kevesebb a napsütéses órák száma), azonban jobb minőségben.
A farm nagyjából 12 hektáron terül el, a termelés során pedig magas minőségű, 85+ pontos kávék kerülnek ki. Kávén kívül termesztenek banánokat is a család számára, de nem az a fő profil. Gazdálkodás során ügyelnek az ökológiai egyensúlyra: trágyázáshoz és növényvédelemhez is organikus anyagokat használnak. Alonso leginkább a brazil eredetű, jó csészeminőséget és magas hozamot biztosító Catuai és a salvadori Pacas variánsokkal dolgozik.