A kávészemeket a szüret után 24 órás fermentációnak vetik alá, hogy előhozzák belőlük a gyümölcsös ízvilágot. Ezt követően nedves eljárással dolgozzák fel a kávécseresznyéket, majd 48-60 órán át szárítják őket. A közepes pörkölési profilnak köszönhetően az ízjegyek harmóniába kerülnek a pörkölés ízeivel. Ez a kávé kiváló választás eszpresszóként, de alternatív módszerekkel készítve is tökéletesen megállja a helyét. Eszpresszó formájában közepes testességgel, tejcsokoládés és narancsos jegyekkel jelenik meg, míg alternatív eszközökkel inkább az édes, aszalt gyümölcsös ízjegyek dominálnak.
Tapasztalataink szerint a hosszabb pihentetés kifejezetten jót tesz a kávénak, tisztább és komplexebb ízvilágot kapunk. Érdemes a pörköléstől számítva legalább 1,5- 2 hónapot várni a felbontással.
Ország: Guatemala
Régió: San Antonio Huista, Huehuetenango
Feldolgozó állomás : Cooperativa Todosantarita
Variáns: Bourbon, Caturra, Marsellesa, Typica
Feldolgozás: Mosott
Magasság: 1350 – 1650 m
SCA pontszám: 83
Pörkölési profil: Medium
Ízjegyek: tejcsoki, narancs
Kiszerelés: 250g, 500g
Receptek:
Espresso
- Be:19g
- Ki: 38g
- Hőfok: 92 °C
- Előáztatás: 5-8 sec
- Lefolyási idő: 29-30 sec
