A kávészemeket a szüret után 24 órás fermentációnak vetik alá, hogy előhozzák belőlük a gyümölcsös ízvilágot. Ezt követően nedves eljárással dolgozzák fel a kávécseresznyéket, majd 48-60 órán át szárítják őket. A közepes pörkölési profilnak köszönhetően az ízjegyek harmóniába kerülnek a pörkölés ízeivel. Ez a kávé kiváló választás eszpresszóként, de alternatív módszerekkel készítve is tökéletesen megállja a helyét. Eszpresszó formájában közepes testességgel, tejcsokoládés és narancsos jegyekkel jelenik meg, míg alternatív eszközökkel inkább az édes, aszalt gyümölcsös ízjegyek dominálnak.
Ország: Guatemala
Régió: San Antonio Huista, Huehuetenango
Feldolgozó állomás : Cooperativa Todosantarita
Variáns: Bourbon, Caturra, Marsellesa, Typica
Feldolgozás: Mosott
Magasság: 1350 – 1650 m
SCA pontszám: 83
Pörkölési profil: Medium
Ízjegyek: tejcsoki, narancs, filter kávéként készítve édes, asztalt gyümölcsös jegyek dominálnak.
Kiszerelés: 250g, 500g
Receptek:
Espresso (vibrációs pumpa)
- Be:16g
- Ki: 35g
- Hőfok: 94 °C
- Előáztatás: 5 sec
- Lefolyási idő: 29 sec
Flair 58
- Be:18
- Ki: 36g
- Hőfok: 98 °C
- Lefolyási idő: 45-50 sec
- Profil: a dugattyú lenyomásta után előáztatás nélkül felépítjük a nyomást 8-9 bar-ra, majd megtartjuk amíg az első cseppek megjelennek. Ezután leengedjük a nyomást 6 bar-ra és folyamatosan csökkentjük a nyomást úgy, hogy fenntartjuk a lefolyást (2g / sec).