Használata
Először őröld le a szükséges mennyiséget közvetlenül a karba, de őrölheted mérő pohárba is. Ebben az esetben az pohárból öntsd át az őrleményt a szűrőkosárba.
Ha az őrlés közben rögök képződnének és ez miatt csatornásodást tapasztalsz az eszpresszó készítése során, akkor érdemes egy tűr őrlemény keverő disztribútorral az őrleményt átkeverni, hogy az teljesen homogén legyen.
Óvatosan ütögesd meg a szűrőkar oldalát és alját, hogy az őrlemény egységesen elterüljön és leülepedjen. Ezután helyezd rá szintező disztribútort majd forgasd körbe néhány alkalommal, hogy az őrlemény óvatosan elterüljön.
Fordítsd meg a tömörítőd és a sík felével tömörítsd le a kávéágyat.
Beállítása
Fontos, hogy a tamper és a disztribútor mélységét érdemes néha újra kalibrálni (főleg, ha kávét váltasz vagy változtatsz az adagon).
A disztribútor és tömörítő rész mélysége külön állítható. Állítása egyszerű: lazítsd meg a menetet (fekete részt az órajárásának ellentétes irányba csavard el) ezután külön-külön a menetes szárnak köszönhetően tudod változtatni a disztribútor vagy a tömörítő mélyégét. Amikor elérted a kívánt mélységet rögzítsd a fekete résszel.
Érdemes először a szintező disztribútor részt beállítani, addig növeld a mélységet, amíg az őrlemény tetejét már éppen egységesre eldolgozza (nem látsz utána lyukakat az őrleményágy tetején).
A tömörítő részt ezután érdemes beállítani. Addig állítsd a mélységét, amíg az elsimított őrlemény ágyra helyezve (még ne nyomd le) néhány milliméter távolság marad a disztribútor széle és a kosár / szűrőkar teteje között. Ha ez megvan akkor rögzítsd a távolságot és tömörítsd le a kávéágyat. Ha szükséges akkor finom hangold a folyamatot.