A thermometer segítségével kontrollálhatod a tej hőmérsékletét gőzölés vagy melegítés közben, így pontosan beállíthatod az idális 55-65 C fokos hőmérsékletet a krémes tejhab készítéséhez.
Praktikus eszköz a kevesebb rutinnal rendelkezők számára vagy akik most szeretnének elmerülni a Latte Art mművészetében.
Az eszköz a tejhabosító kancsóra vagy edényre egyszerűen felhelyezhető. A tej melegítése közben a thermometer mutatója folyamatos mutatja a hőmérsékletet. Az optimális hőmérséklet tartomány zöld színnel látható. Mivel szinte celsius fokonként láható a hőmérséklet, így a pontos tejgőzölési folyamat is pontosak kontrollálható (pl.: 38 C fok elérése esetében kicsit mélyebbre engedni a gőzkart)
A tej hőmérséklete 55-65 C között az optimális, 70 C fölött pedig megég.
Mérési tartomány: 0 - 100 C