A készülékek vízrendszerében, kemény víz használata esetén, rövid idő alatt vízkőlerakodások képződnek melyek eldugíthatják és károsíthatják a belső rendszert, melyet a víz hevítése (a fűtőegységekben) tovább fokoz.
A hálózati vízben számos íz élményre káros anyag (klór, fémek, réz, ólom...), fordulhat elő, melyet szintén érdemes kiszűrni, hiszen a kávé 98%-ban vízből áll, ezért kiemelten fontos a megfelelő aroma és íz anyagok kioldódáshoz a tökéletes minőségű friss víz.
A vízlágyító szűrők használatával biztosítható, hogy tiszta, szűrt, lágyított víz kerüljön a kávégépbe megelőzve a vízkőlerakodásból és a nem megfelelő aromakioldódásból adódó problémákat.
Az ioncserélő technológia és az aktív szén szűrő eltávolítja a vízkövet alkotó anyagokat és a az apró szennyező részecskéket, szagokat a vízből még mielőtt azok bejutnának a kávégép belső egységeibe, így nagy mértékben csökkenti a vízkő lerakodásos meghibásodásokat, meghosszabbítja készüléke élettartamát, jobb aromakioldódást és finomabb ízű kávét eredményezve.
A vízszűrő beállítását az adott terület vízkeménységéhez lehet igazítani. Egyszerűen forgassa el a beállító gyűrűt Intenza+ vízszűrőn.
Lágy víz esetén állítsa A pozícióba, közepes keménységű víz esetén B pozícióba (gyári beállítás), kemény víz esetén pedig C pozícióba. Ez optimális vízkő elleni védelmet nyújt, valamint a legjobb ízt biztosítja.
Vízszűrő aktiválása
A szűrő megfelelő működéséhez aktiválja a vízszűrő patront az alábbi módon:
- Távolítsa el a vízszűrő patron csomagolását és rázza a szűrőt 5 másodpercig
- Merítse a vízszűrőt egy edény vízbe fejjel lefelé úgy, hogy azt a víz teljesen ellepje. Enyhén nyomja meg a szűrő oldalát és várja meg amíg minden levegőburokét távozik.
- Helyezze be a vízszűrőt a kávégép víztartályába
*Mindenképp olvassa el a kávéfőző használati utasítását, mert bizonyos típusoknál a gőzölő csövön keresztül kell engedni néhány dl vizet a vízszűrő teljes aktiválásához és megfelelő működéséhez.