A szerzőről:
Maxwell Colonna-Dashwood bajnok barista, aki háromszor nyerte meg az Egyesült Királyság Barista Bajnokságát, és minden alkalommal bejutott az utána következő Barista Világbajnokság döntőjébe is. Egy díjnyertes, független kávékészítő cég társtulajdonosa, amely saját pörkölőüzemmel és kávézóval is büszkélkedhet. Miután beutazta a világot a kávé tudományát és művészetét tanulmányozva, Maxwell a Massachusetts Institute for Technology munkatársával, dr. Christopher H. Hendonnal társszerzőként jegyezte első könyvét, a Water for Coffee-t, 2015-ben. A könyv a víz és a kávé között lévő kémiai kölcsönhatásokat vizsgálja, és azt, miként lehet ezeket manipulálni a legjobb minőségű ital előállítása érdekében. Maxwellt felvillanyozza a lehetőség, hogy a kémiától a pszichológiáig más tudományágak szakértőivel együttműködve, részletesen feltája a kávé világát, és elmélyítse tudását erről a csodálatos italról, és kivételes ízre és minőségre törekedjen. A Kávészótár összegyűjtött ismereteinek desztillációja, és ez az első könyve a laikus olvasóknak.