Allergiák és étrendi preferenciák
Glutén
Mindegy, hogy melyik növényi italunkat választja, a gluténtartalom nagyon alacsony. Zab italunk kevesebb, mint 100 ppm glutént tartalmaz (mg/kg termék), ami megfelel a „nagyon alacsony gluténtartalom” jelzésnek. Ezáltal a növény a lehető legközelebbi gluténmentessé teszi az italt. Ha 100%-ban gluténmentes növényi italra vágyik, válassza DRYk Pea Barista borsó italunkat!
Laktóz
Növényi italaink tökéletesek Önnek, ha Ön laktózérzékeny, mert természetesen laktóz- és tejfehérje mentesek.
Vegán
Növényi italaink 100%-ban növényi eredetűek, így ideálisak a vegán diétákhoz vagy bármilyen más étrendhez, ahol az állati eredetű termékek ki vannak zárva.
Összetevők és tápértékek
Összetevők: Zab alap (víz, zab 10%), repceolaj, savanyúságot szabályozó anyag (dikálium-foszfát), kalcium (kalcium-karbonát, kalcium-foszfát), só (hozzáadott jód), vitaminok (D3, riboflavin és B12).
Tápérték 100 ml-re
Energia: 256 kJ/62 kcal
Zsír: 2,8 g
– amelyből telített zsírsavak: 0,2 g
Szénhidrát: 7,8 g
– ebből cukrok: 3,5 g
Fehérje: 1,0 g
Só: 0,1 g
D-vitamin: 20%* – 1 µg
Riboflavin: 15%* – 0,21 mg
B12-vitamin: 15%* – 0,38 µg
Kalcium 15%*-120 mg
*a referencia bevitel százaléka
Béta-glükánok: 0,4 g/100 ml
A zab eredete
A zab az északi régió szántóiról származik – Dél-Finnországból, Közép-Svédországból, Dél-Norvégiából és Észak-Jyllandból. A zabot már évezredek óta termesztik a skandináv országokban. Itt a zab lassabban növekszik, mint Európa többi részén, ami az íz és a minőség elengedhetetlen része. A növényi italt Svédország déli részén állítják elő.
A DRYK növényi italai teljes egészében természetes alapanyagokból készülnek. A természettel élünk és működünk együtt, egy zöldebb jövő felé igyekszünk. A DRYK növányi italok gyártása:
- 70%-kal kevesebb CO2-t bocsát ki, mint a tej előállítása
- 87%-kal kevesebb vizet használunk fel növényi italokhoz, mint a tejhez felhasznált alapanyagok előállításához
- 11-szer kisebb föld szükséges ugyanannyi DRYK növényi ital előűllításához mint a te