LEÍRÁS
Fordítás alapjául szolgáló mű:
First published as "The Professional Barista's Handbook"
Copyright 2014 by Scott Rao
Florence, MA 01062
Magyar cím: A Profi Barista Kézikönyve
Fordította: Tillinger Zsófia
Szaklektor: Várady Tibor
Kiadásért felelős: Körmendy Gabriella
Oldalak száma: 100 színes A4,
Borító: Keményfedeles-varrott
Megjelenés ideje: 2017 december 1.
Kiadó: Pacificaffé 2017
IDÉZET A KÖNYVBŐL
"Mikor tizennégy éve elkezdtem kávéval foglalkozni, minden kávéról fellelhető művet elolvastam. Azonban mindezen könyvek elolvasása után is úgy éreztem, vajmi keveset tanultam arról, hogyan kell nagyszerű kávét készíteni. Kávés könyvtáram polcai roskadoztak a különböző kávékészítési stílusokat bemutató, termesztési területekről és receptekről szóló, színes leírásoktól, valamint néhány, szinte kibetűzhetetlen tudományos könyvtől. Mindezeket a könyveket a legnagyobb örömmel cseréltem volna le egyetlen komoly és praktikus műre, mely releváns információkat nyújt arról, hogyan kell pompás kávét készíteni egy kávézóban.
Tizennégy évvel később sem találtam meg ezt a könyvet. Számos szakmabelit és nem egy szenvedélyes laikust ismerek, akik már régóta ugyanúgy vágynak erre. Ezzel a könyvvel ennek a műnek a megalkotására teszek kísérletet."