Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól   |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Twenty Eight - Brazília Speciality szemes kávé 250g
Twenty Eight - Brazília Speciality szemes kávé 250g
5 200 Ft

Twenty Eight - Brazília Speciality szemes kávé 250g

A Twenty Eight (28) Brazília a hagyományos csokoládés, mogyorós ízjegyeket vonultatja fel egy izgalmas, újhullámos megközelítésben. Ha egy igazán édes, krémes, nutellára emlékeztető kávé ízvilágát keressük, akkor ebben a Brazil tételben nem fogunk csalódni.

Régió: Espirito Santo

Variáns: Red & Yellow Catuai

Feldolgozás: Félszáraz

Pörkölési profil: Espresso - Közepesen világos

 

Ajánlott elkészítés

  • Bemenő: 16g
  • Kimenő: 34g
  • Lefolyási idő: 28 mp
  • Vízhőfok: 92 °C

husegpont

Összetétel
100% Arabica
Pörkölés
Espresso
Kávébab eredete
Brazília
Pörkölési dátum
2023-09-23
Szállítási idő
1-3 Munkanap
5 200 Ft
A vásárlás után járó pontok: 104 Ft
Részletek

A Twenty Eight  Hernyák Gábor, 2019-es Magyar barista bajnok (Magyar Brewers Cup) által megálmodott kávémárka. Gábort szinte a KávéVerzum elindulása óta ismerjük és a mai napig együtt dolgozunk, amire rendkívül büszkék vagyunk.

Számos területen dolgozott már a speciality kávé világában, így  megfelelpő és széles tapasztalattal rendelkezik. A széleskörű tapasztalat, a tudás, a kávé iránti szenvedély, a folyamatos fejlődésre való törekvés jellemzi munkásságát és ezek együttes eredménye mutatkozik meg a Twenty Eight (28) speciality kávé kollekcióban. 

Néhány szó a termékcsaládról - by Hernyák Gábor

A brazil kávé egy letisztult csokoládés, mandulás, törökmogyorós ízvilágot képvisel, ami egy igazán kellemes, édes, klasszikus kávé - tökéletes azok számára, akik az olasz kávék komfortját keresik, de mégis szeretnének elmozdulni a minőségi specialty kávék irányába.

 

A brazil - colombia blend egy picit felpörgeti a már megszokott, brazil kávé ízvilágát. A columbia miatt egy kellemes citrusossággal indul az ízélmény, majd átveszi a csokoládé, törökmogyoró a főszerepet, hogy egy kellemes, hosszantartó édességet hagyjon a szánkban. A blendek mindig is nagyon közkedveltek voltak, ugyanakkor egy időben háttérbe szorultak a specialty kávék világában. Azt gondolom, hogy megfelelő arányban keverve kifejezetten izgalmas ízeket tudunk kihozni egy blendből, ha a két kávé ilyen harmóniában tudja megtámogatni egymást. 

 

Az etióp kávék mindig is nagy szerepet töltöttek be az életemben. A száraz etióp kávék kifejezetten wow tételek, igazi gyümölcs bombák voltak. Mára már az a tapasztalatom, hogy évről- évre egyre gyengébb tételek elérhetőek ebből az országból. Szerencsések vagyunk, hiszen ez idáig sikerült kifogni olyanokat, amik felidézik bennem az etióp kávékban lévő "wow" faktort. Könnyen kivehető intenzív eper, barack es florális ízjegyeket találhatunk ezekben a kávékban anélkül, hogy nagyon kelljen koncentrálnunk. 

 

A peru pedig egy rendkívüli mosott tétel Dél - Amerikából, kifejezetten tiszta, édes gyümölcsösséggel. Lédús őszibarack, meggy, cseresznye és csipkebogyó íz kavalkádját tudja felvonultatni. Savakban kifejezetten izgalmas vibránsság jellemzi.

Adatok
Gyártó
Roastopus
Tömeg
250 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!