Most vegyük sorra, hogy mi vár rád a csomagban, illetve miért állítottuk így össze.

A Sage SES878BSS Barista Pro eszpresszó kávéfőző számos fejlett tulajdonsággal rendelkezik, amelyek nélkülözhetetlenek egy minőségi eszpresszó elkészítéséhez:
- PID hőfokszabályozó rendszer, amelynek köszönhetően állítható kávéágyra érkező vízhőmérséklet
- Alacsony nyomáson történő előáztatás
- 9 bar szabályozott nyomás
- Kávémennyiségek programozása
- Előáztatási idő programozása
- Innovatív digitális LED kijelző, ahol a paraméterek kontrollálhatóak
A 30 fokozatban állítható kúpos őrlőkések gondoskodnak a megfelelő méretű őrleményről.
A digitális LCD kijelzőn kontrollálhatjuk a beállításokat, mint például az őrlő beállítása, a vízhőmérséklet, illetve a főzési idő is nyomon követhető, amelynek köszönhetően nem további eszközt bevonni a kontrollálási folyamatba (mérleg vagy telefon).
A menüben továbbá lehetőségünk van a vízhőmérséklet, valamint a volumen programozására. Miután beállítottuk az őrlőt és finom hangoltuk a kávéreceptet íz alapján, lehetőségünk van a lefolyási volument beprogramozni az egy illetve két adagos gombra. így legközelebb az őrlés, adagolás, eldolgozás után már csak a beprogramozott gombot kell megnyomnunk és az LCD kijelzőn kontrollálni a lefolyás időt (Brew time).
Manuális főzési módban lehetőségünk van az előáztatási idővel kísérletezni.
A tejes italok szerelmeseinek remek választás a Sage Barista Pro. Az innovatív ThermoJet fűtőrendszernek köszönhetően gyorsan, szinte 3 másodperc alatt készen áll a gép a gőzképzésre, így a krémes tejhab az eszpresszó készítése után azonnal megkezdhető.
Nézzük sorra a praktikus kiegészítőket
Az eszpresszót tartják sokan a kávék királyának. Komplex, testes, egy igazi ízbomba. Elkészítése viszont szakértelmet, gyakorlást és kitartás igényel. A siker számos tényezőn áll vagy bukik.
A csomagban összeszedtünk minden szükséges eszközt melynek segítségével te is elindulhatsz ezen az úton, illetve egy alap ismeretanyagot is biztosítunk a sikeres kezdéshez.
Szilikon tamper alátét
Több okból is praktikus eszköznek tartjuk. Egyrész védelmet nyújt a konyhapult és a szűrőkar (portafilter) számára, másrészt a kialakított mélyedésben a szűrőkar stabil marad, így a tömörítés (tamperelés) is konzisztensen megismételhető.

Barista Mérleg
Az összes eszköz közül a mérleg az egyik legfontosabb! A kávékészítés olyan, mint a sütés-főzés: receptek alapján dolgozunk és fél grammnyi eltérés az őrleményadagban már jelentősen befolyásolja a végeredményt. Nem beszélve a kijövő (lefőtt) mennyiségről.

Őrlemény adagoló tölcsér (Dosing funnel)
Ezt az eszközt azért tettük a csomagba, mert rendkívül hasznos, hogy tiszta maradjon a gép, a konyha és a munkaterület. Az adagoló tölcsért a szűrőkarra kell helyezni, majd így őröljük bele a kávét. Mivel nem szóródik mellé az őrlemény így kevesebb a veszteség és a munkaterület is tiszta marad.

Zacc kiütő - Knock Box
Praktikus eszköz a zacc eltávolítására a szűrőkosárból. Kávéfőzés után vegyük le a szűrőkart a gépről és fejjel lefelé üssük bele a boxba.

Disztribútorok
Ezeket az eszközöket azért tettük a csomagba, hogy segítségükkel konzisztensebb őrlemény eldolgozást érhess el a tömörítés előtt.
Miért fontos ez? Az eszpresszó készítésben az egyik legbosszantóbb probléma a csatornásodás (Channeling), ami egyszerre eredményez alul és túloldott kávét. Ez pedig ízproblémákhoz vezet.
A csatornaképződésnek több oka is lehet:
- túl finom őrlemény
- túl erős tömörítés
- nem megfelelő adagolás
- nem megfelelően / egységesen eldolgozott őrlemény ágy
- nem egységes tömörítés
A csatornák úgy alakulnak ki, a felsőszűrőből érkező víz a tömörített őrleményággyal találkozva ellenállásba ütközik. A fentről jövő víz nem tud olyan sebességgel átfolyni az őrleményen, mint amilyen sebességgel a felsőszűrőből érkezik (kb.: 6g/ sec), így az megtelik vízzel és nyomás alakul ki. A víz a legkisebb ellenállás irányába fog távozni, így egy nem megfelelően eldolgozott őrleményágy vagy ferdén tömörített őrleményágy remek lehetőséget biztosít a víznek, hogy a kisebb ellenállás felé haladjon. Ennek eredménye, hogy a víz nem egységesen járja körül az őrleményt, így van ahonnan többet és van ahonnan kevesebbet old ki. Eredménye: egyszerre gyenge / savanyú, testetlen ugyanakkor keserű kávét, tele ízproblémával. A disztribútorok alkalmazásával bizonyos jelenséges kialakulása csökkenthető / megszüntethető.
WDT (Wise Distribution Tool / technique) - tűs őrlemény disztribútor
Segítségével a teljes őrleményágyat rögmentesíthetjük, illetve egységesen eldolgozhatjuk.

Leveling tool / szintező disztribútor
Az eszköz alkalmazásával egy teljesen sík felületet kapunk. Ha jól beállítjuk "elvileg" nem is szükséges tömöríteni. A sík felületre pedig már csak nyomást kell gyakorolnunk a kávétömörítő tamperrel, ügyelve arra, hogy a felület továbbra is sík és egyenletes maradjon.

További ajándékaink
2 db 250g-os kiszerelésű Mokaflor Oro 80/20 egy Firenzei pörkölőből származó tétel, ami minőségi arabica és robusta keveréke, tradicionális (1950-es) recept alapján.
Beállítási útmutató
Továbbá ajándékba küldünk neked egy lépésről lépésre összeállított útmutatót, amely segítségével beállíthatod az első kávéreceptedet. Az ott leírtakat alkalmazva tudod majd a soron következő kávét receptet is beállítani.
Vár az Olasz kávéélmény - Ne maradj le!
