Szállítási díjak   |   Ingyenes szállítás 35.000 Ft-tól   |  Hűségprogram | Bolt: Dunaharaszti Fő út 178.

Impresso Burundi Yandaro Speciality kávé 250g, espresso profil
Impresso Burundi Yandaro Speciality kávé 250g, espresso profil
5 000 Ft

Impresso Burundi Yandaro Speciality kávé 250g, espresso profil

Az Impresso espresso pörkölésű speciality kávéja:  Burundi Yandaro.

Ízjegyek: őszi barack, gumicukor, citromos tarte

Régió: Kayanza
Körzet: Yandaro, Kayanza, Kabarore
Mosóállomás: Yandaro
Fekvés: 1700-1800 masl
Variáns: Red Bourbon
Feldolgozás: Washed


husegpont

Összetétel
100% Arabica
Pörkölés
Világos (espresso)
Kávébab eredete
Burundi
Pörkölési dátum
2024-01-11
Szállítási idő
1-3 Munkanap
5 000 Ft
A vásárlás után járó pontok: 100 Ft
Részletek

A névadó folyó völgyében fekvő területen, a környező 22 domb középpontjában fekszik a Yandaro mosó állomás, 1774 méter tengerszint feletti magasságon. A közeli Kibira esőerdő közelségének köszönhetően nemcsak a klíma, de a környezeti adottságok – a tápanyaggazdag talaj, az elegendő talajvíz – is a kávétermesztés előnyére válnak.

Az állomás 3193 helyi gazdálkodót szolgál ki. Az átlagosan 1800 méter tengerszint feletti magasságon fekvő kisgazdaságokból egy-egy szüret alkalmával nagyjából 1200 tonnányi kávé érkezik a mosóállomásra. A terület átlaghőmérséklete 18 és 25°C között mozog.

A legtöbb termelő család 200-250 cserjével gazdálkodik, így a szüret szinte teljes egészében családi esemény. Az állomást üzemeltető Greenco szervezet ugyanakkor tisztában van azzal, hogy a messze élő termelők számára az út költséges időpazarlás, mindamellett a távolság miatt a tételek minőségének romlása is képbe kerül. Épp ezért, 12 gyűjtőpontot létesítettek, ahonnan a szállítás folyamata és költségei már teljes egészében a vállalkozást terhelik.

A minősítési folyamat a cseresznyék átvételétől folyamatosan zajlik. A magozást, a fermentációs időt, a mosást, az osztályozást és a végső szárítást mind szigorú figyelemmel kísérik, többször átválogatják és osztályozzák.

Szállítás után 6 órán belül már megkezdődik a cseresznyék magozása, ahol a magozó gép sűrűség szerint tovább szelektálja a szemeket. A magok ezután, a vékony rajtuk ragadt pektin réteggel a szárító ágyakra kerülnek, ahol 2-3 hetet töltenek. Ez idő alatt is folyamatos a minőségi átválogatás, a rossz vagy korán fermentálódó szemeket eltávolítják a tételből. A sűrű ellenőrzéseknek köszönhetően az egyenletes száradás is teljes kontroll alatt zajlik. A nedvességtartalmat is végig ellenőrzés alatt tartják.


Adatok
Gyártó
Impresso
Tömeg
150 g/db
Vélemények
Legyen Ön az első, aki véleményt ír!